resim
Zvjezdan Misimović
Görev:Teknik Heyet Sorumlusu
Takım:Bosna
Yaş:42
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 1055
    "adamin kadro disi kalmasi aslinda yeni gelenlere babalarinin ciftligine gelmediklerini gostermek icin harika bir ornek. eh bu bir devrimse, bu devrimin kurbani zvjezdan misimovic oldu denebilir. varligiyla degilse de umarim yokluguyla galatasaray'a faydali bir planin parcasi olmustur" türünden düşünceler katliamdan, cinayetten farksızdır. her birey, diğer bireyler kadar değerlidir; kimse, diğerlerine kurban olarak gösterilemez. üstelik bu düşünce biçimindeki naivlik, polyannacılık göğüs kabartıcı değil iç burkucu ve yürek dağlayıcıdır.

    misimoviç olayının özü şu gibi aslında. galatasaray avrupa'dan elendi, formsuzdu, acayip bir ümitsizlik vardı. sözlük yazarlarının tabiriyle üçe beşe bakılmadan hem de çok ciddi bir ücretle misimoviçle anlaşıldı. sonrasında, misimovic ve geriye kalanların arasındaki ücret asimetrisi son derece şiddetli olarak kendini gösterdi. adamımızın transfer edilmesinin gerisindeki saik zaten avrupa kupalarından elenen, hem de karpaty gibi bir takıma elenen taraftarın ağlamaktan kurumuş gözlerine bir teselli içindi. işlevi ise teskin etmekti. beklenen oldu. hazır cacığı çıkmamışken, henüz para ediyorken satalım telaşıyla proje uygulamaya kondu. kadro dışı bırakılacak, a2'ye gönderilecek ve gitmeye, kendine takım bulmaya zorlanacaktı misimoviç.

    burada misimoviç'in yapması gereken reste restle karşılık verip sözleşme süresinin sonuna kadar ben galatasaray'da kalacağım demektir, tabi üzerinde yasa dışı zorlama tedbirleri uygulanmıyorsa. biz taraftarları çıldırtan, bu durumu kabul edilemez hale getirense bu naiv planın sadece piyonu olarak algılanmaktır. onlar hazırlayacaklar yemi biz de pavlovun köpeği gibi salgı salgılayacağız. büyük başlar saçma sapan işler yapacaklar, ahlaka etiğe aykırı davranışlarda bulunacaklar, taraftara yönelik tersinden bir trübüne oynama hezeyanı yaşayacaklar ve bizler de kabul edeceğiz, diyeceğiz ki efendim misimoviç disiplinsizdi, kadro dışı kaldı gönderildi. bunu da hagi dedi ayrıca. bir bildiği olan hagi. pekala biz hagi'yle teknik direktör olmasının arefesinde misimoviç pazarlığının yapılmadığını nereden bilelim? gelir gelmez oynattığı birkaç göstermelik maçtan sonra misimoviç'in disiplinsizliği bahane edilerek kadro dışı bırakılması sizce de tesadüf mü? galatasaray taraftarı ne zaman hep birden ayağa kalkıp mevcut yönetimin suratına tükürecek? ne zaman? bunca yaşanan skandaldan sonra şimdi değilse ne zaman?
App Store'dan indirin Google Play'den alın