• 45
    medya pazarlaması ile birkaç beden büyük bir gömleğin içinde, mahkum oldukları kayboluşu yaşayan taraftardır. tabii ki sağduyulu taraftara söylenecek lafımız olmaz. ki burda sağduyudan kastımız, bizim aleyhimizde konuşmayan, demek değildir.

    göze hoş gelen bazı gösteri işleri olmuştur inkar edemeyiz. ancak detaylara girersek gerçek yüzler ortaya çıkıyor. mesela çarşıyı ele alalım. bunlar değil miydi kendilerini feshedenler, "beşiktaş'a zarar veriyoruz o yüzden kendimizi kapatıyoruz" diyenler, ne hikmetse daha üzerinden birkaç ay geçmeden "geri döndük" diyenler? tanıdık bir "bırakıyorum-geri dönüyorum" senaryosu bu. akabınde piyasaya sürülen "asi ruh" filminin promosyon faaliyeti imiş meğerse! ( bu "asi ruh" da ayrı bir komedi, neye isyan ettiniz de asi oldunuz bugüne kadar? )

    arkasından şu ırkçılık iftiralarına bakalım. yukarıda belirtilmiş zaten. tekrarlamayalım. kastedilen olayda, israil'e dönük rutin protestolardan ayrışmış tek boyut malum oyuncunun provokatif eylemi olmasına rağmen, galatasaray taraftarı üzerinden prim yapma telaşlarını, henüz çözemediğimiz bir hesaplarına bağlıyoruz. yakında çıkar kokusu, değinir ve güleriz.

    ki ırkçılık karşıtlığı kisvesi altında sevgi pıtırcığı rolüne soyunanların gerçek yüzlerini biz nerede gördük biliyor musunuz? "bjklı olunmaz, bjklı doğulur,bjklı doğmayanlar o..ç..dur" tezahuratında. heyhat, bize ırkçı iftirası atana bir bakar mısınız? kendi tuttuğu takımının armasını taşıyan oyunculara, önceki kariyerlerinde oynadıkları takımlar nedeniyle galiz küfürler edebiliyor. tesis basıp kendi oyunucusunu döven biz değiliz, ağır şekilde kendi oyuncusuna küfreden biz değiliz, ama neymiş, ırkçılık ayıbı varmış üzerimizde. bre kara cahiller; ırkçılığı pis kılan "başka" insanları yok sayması ve hatta yok etmeye çalışmasıdır. ırkçılığın tecavüz ettiği değer, insanlıktır. kendi oyuncusuna "o..ç.." diye tezahurat besteleyen adamın insani değerler ile ne kadar ilişkisi olabilirse, büyük galatasaray taraftarının da ırkçılıkla ancak o kadar ilişkisi olabilir.
    bunu da geçiniz...

    kulüp başkanını küfürlerle bezdirmeyi de biz sağda solda değil malum adreste gördük. kendi başkanına saygısı olmayan bize insanlık ahkamı kesiyor, vay vay vay...

    siz iyisi mi boşverin. fazla üzerinde durmayın. verdiğimiz rahatsızlık belli oluyor. ve ne mutlu ki bu verdiğimiz rahatsızlık geçici değil ve bunun için özür dilemeyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın