• 1
    hiç kimsenin bana kızmaya hakkı yok. dünya üzerinde yaşayan milyarlarca insan nasıl farklı tanrı anlayışlarına sahip ise benim kendimi yakın hissettiğim tanrı bu.

    burada insanın tanrı kavramına niçin ihtiyaç duyduğu mevzusuna girmeyeceğim ama ne yazık ki benim de bir tanrı kavramına ihtiyacım var. bir yaşam biçiminin içine dahil olmak ve bu yaşam biçiminin içerisinde anlamakta zorluk çektiğim her şeyin açıklaması olacak bir kutsi varlık işime geliyor. her dinden mümine nasıl saygı gösteriyorsam umarım onlarda bana saygıyı gösterirler.

    her dinin mümini severim. mümin güzel insandır. özellikle ülkemin müminleri, ülkemi milliyetçilik rüzgarlarından uzak tutarak bu ülkenin faşizmin çizmeleri altında inlemesini önlemişlerdir ama ne yazık ki "din" adı verilen doğmalar bütünü bir takım farklılıkları algılamak istemez ve onlar da beni algılama zorluğu çekiyorlar.

    bana gelince; ta çocukluğumda kendime bir yaşam biçimi seçtim ve kendimi buraya hapsettim. buradan çıkmayı da istemiyorum. böyle mutluyum. reel dünyevi hayat bana göre değil. katliamlar, cinayetler, yalan, dolan, iki yüzlülük, alçaklık, şerefsizlik, aptallık, mankafalık, falan filan. ister kızsınlar ister darılsınlar. benim dinim bu ve böyle bir tanrıya ihtiyacım var. onun mucizelerine tanık olmak beni mutlu, neşeli ve keyifli kılıyor.

    hep o'na inandım ve güvendim. sağolsun hiç beni sahipsiz bırakmadı ve bir tanrı'nın yapabileceği tüm güzellikleri yaptı benim için. hele ara sıra tanık olduğum mucizeleri o'na olan inancımı ve imanımı tazeleyerek hayatımı daha rahat idame ettirmemi sağlıyor. hamdolsun.

    (bkz: servet çetin'in beypazarı şekerspor'a attığı rövaşata golü)
App Store'dan indirin Google Play'den alın