aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Adrian Mutu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Neftçi Baku
Yaş:45
Uyruk:Romanya
  • 85
    roberto baggio 1994 dünya kupasında italya'yı tek başına sırtlamış ve finale kadar götürmüştü. finalde yıllardır katı savunmasıyla antipati kazanan italya ile zamanın en güzel futbolunu oynayan brezilyakarşı karşıya geldi. maç uzatmalara ve daha sonra finale taşındığında bütün gözler sahadaki yıldızlardaydı. sıra baggio'ya geldiğinde kader çoktan yazılmıştı.. baggio topa vurdu.. top kalenin sol üstünde dışarı çıktı.. kameralar 2 saniyelik görüntünün ardından taffarel'in üzerine koşan başta cafuolmak üzere brezilya tarafını çekmeye başlamıştı bile..

    işte o 2 saniyelik görüntü her şeyden anlamlıydı benim için. önce boş kaleye baktı ve sonra başını öne eğdi.. dediğim gibi her şeyden anlamlıydı o görüntü. keşke kendini yere atıp üstünü başını parçalamaya çalışsaydı da öyle buruk bakmasaydı...

    yıllar geçti üstünden. sene 2008. euro 2008de romanya milli takımının yıldızı adrian mutu sahnede. takımını aynen baggio'nun yaptığı gibi sırtlayan adam. her şey bir penaltıya bakıyordu. gruptan çıkmaları için italya'yı yenmeleri gerekiyordu. dakika 79. topun başında adrian mutu ve karşısında çok sevdiğim buffon.. mutu topa vurdu ve buffon çıkarmayı başardı. top mutunun 3 metre yanına düştü. bir hamle yaptı ilk başta ama italya defansı topu çoktan dışarıya vurmuştu bile. o da aynen baggio gibi başını öne eğdi..hüngür hüngür ağlayan ama içine ağlayan. takım arkadaşları teselli etmeye çalışıyordu ama onu kimse anlayamazdı. herkes üzülebilirdi ama kimse anlayamazdı. o gol mutu'nun umuduydu çünkü. sadece bir golden çok fazlasydı. kendisini sadece kokainman diye seslenenlere bir cevap vermek istiyordu ama yapamadı..

    mutu o yüzden benim için çok çok önemli bir futbolcu. sadece onun yaptığı yanlışlarla konuyu başlatacaksak, arkadaşlar hatalar insanlar içindir. o her ne kadar yıldız olsa da * hata yapmış olabilir. 2 kere de yapmış olabilir. culio'nun alındığı bu günde beni mutlu edecek tek haberin mutu'nun galatasarayımıza gelmesi olacaktır.

    hatırlamak isteyenler için baggio.
    http://www.youtube.com/watch?v=voT5W9Doa-s

    ve o goller, çalımlar haricinde yapılmış mükemmel mutu videosu. * *
    http://www.youtube.com/watch?v=IrFtPX77YlQ
App Store'dan indirin Google Play'den alın