• 3
    eskiden forma tanıtımlarının yapılmaması ve formaların ancak sahada futbolcuların sırtında görülmesi vesilesi ile türkiye'de sezon öncesi tanıtımı yapılan ilk formadır. ayrıca türkiye'de orjinal olarak taraftara satışa sunulan ilk formadır. bu forma ile türkiye'de forma kültürü iyice artmış ve diğer klüpler de futbolcuların giydiği formaları çeşitli spor mağazalarında satarak gelir elde etmeye başlamışlardır.

    bu formadan önceki dönemler, trübünde forma giyme kültürü türkiye'de pek yaygın olmadığı için(genellikle sarı kırmızı kağıt şapka, bandana veya atkılarla idare edilirdi) taraftar için orjinal formalar üretilmezdi.

    şimşek formanın bir diğer özelliği ise tanıtımının 1990-1991 sezonunun hemen sonunda, mayıs 1991'de tanju çolak ile yapılması fakat bir buçuk ay sonra tanju çolak'ın fenerbahçe'ye transferi ile bu formayı resmi olarak giyememesidir.

    http://img833.imageshack.us/f/tanjusimsek.jpg/

    tanju'nun fenerbahçe'ye geçmesi ile opel ile olan reklam anlaşması da güme gitmiştir. onun yerine show tv ile anlaşılmış ve bu formayı giymek bursaspor'dan yeni transfer edilen 18 yaşındaki golcü hakan şükür'e nasip olmuştur.

    http://img831.imageshack.us/f/simsekformags.png/
App Store'dan indirin Google Play'den alın