resim
Emiliano Adrián Insúa Zapata
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.79
Uyruk:Arjantin
  • 354
    arjantinli futbolcu. 2010 dünya kupasında milli takımının formasını terletmiş, liverpool'da iyi bir sezon geçirip, satın alma opsiyonlu olarak kiralanmıştır. transferin gerçekleştiği günü hatırlıyorum. herkes heyecan içinde, bu kadar bekledik ama değdi diyordu. 89 doğumlu sol bek, yıllardan beri kanayan ve pansumanla geçiştirilmeye çalışılan bir bölgeye nokta transferi yapılıyordu. hakan ünsal'dan bu yana istenilen verimin bir türlü alınamadığı bu bölge kimleri görmedi ki. (bkz: orhan ak), (bkz: volkan yaman), (bkz: hakan balta), (bkz: alparslan erdem) (aralarında gidişine en çok üzüldüğüm, biraz daha sabredilmesi gereken genç yetenekti. hiç olmadı iyi bir rotasyon oyuncusu olacağına inanıyordum.) (bkz: caner erkin) ve (bkz: çağlar birinci). bu bölge için gerekli kapasite,yetenek, pozisyon bilgisi, fiziksel ve mental gibi kriterler açısından oynayan her oyuncunun artı ve eksilerini tartışabiliriz. fakat insua'nın bu bölge için modern futbolun gerektirdiği şartları yüksek sayılabilecek bir oranda karşıladığına inanıyorum. istikrar açısından bakacak olursak dengeli bir oyun yapısı var. enerjisini iyi kullanmasını bilen, pozisyon açığı vermeyen, iş ahlakına sahip ve takımını sahiplenen bir yapıda olduğu benim gözlemlerim. yapılan sözleşmeden doğan opsiyon hakkının kullanılmasını can-ı gönülden istiyorum.
    yaptığı yanlışlara gelirsek ;
    her maçta en az bir kere ofsaytı bozma geleneğini sürdürmemiş *
    rakibini ceza sahası içinde kaçırmamış ve 18 içinde kovalamayı bırakmamış *
    yedek kalsa bile surat asıp oturmak yerine saha kenarında takımını desteklemiş *
    facebook, twitter gibi sosyal platformdan taraftara ulaşmış, kaybedilen maç sonrası üzüntüsünü samimiyetle bildirmiş,
    liverpool taraftarının kendi forumlarında özlemle anılan ve tekrar gelmesi için seslerin yükseldiği ve kulube baskı yapılan bir dönemde, taraftarın gerçeği gördüğü ve futboluda iyi futbolcuyu da bildiği bir dönemde (aynı bizim harry kewell olayında olduğu gibi)

    taşıdığı armanın değerini bilen, hırslı, iş ahlakı olan ve uzun bir dönem faydalanabileceğimiz ve satışından iyi bir gelir elde edeceğimiz futbolcu için görsel ve yazılı medyada telaffuz edilen gönderileceği yönünde. inanmak istemiyorum ama yaptığı hatalara rağmen hala her maç ilk 11'de hakan balta çıkıyorsa ve son haftaki maçlarda oyuna son bir kaç dakika için girdiğini de göz önüne alırsak ve bunlara yönetimin tutumunu da eklersek bu sonucu çıkartabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın