• 1931
    --- alıntı ---

    devlet yapmış bu stadı galatasaray'a. evet devlet yaptı da bir sor bakayım niye yaptı ?

    şuan ki ali sami yen stadyum'unu yıktıktan sonra, arazisini 450 milyon dolar gibi bir fiyata verecek bu devlet alıcı olan kuruma. yeni yapılan stad ise yaklaşık 250 milyon dolara mal oldu.

    şimdi bu devlet değil mi dağ başına stadyum yapan ? bozbaykuşlar grubu dışında hiç bir taraftarın gitmediği stadı devlet yapmadı mı ? hani atatürk olimpiyat stadı varya onu işte.

    şu türkiye'nin atatürk vefat ettiğinden beridir, dünya genelinde kaç tane olayı oldu göğsünü gere gere türk kimliğini tüm dünyaya gösterdiği ? 80 darbesiyle mi gösterdiler ? yoksa beş para etmez pkk örgütüne karşı attıkları bombalarla mı göğüslerini geriyorlar ?

    ben söyleyim. galatasaray sayesinde yaklaşık 1.5 yıl ve yine galatasaray'ın futbolcuları sayesinde, 2002 dünya kupasında alınan bir üçüncülük sayesinde türkiye göğsünü kabarta kabarta tüm dünyaya gösterdi kendini.

    bu takımın borçları var hem de 350 milyon doların üzerinde bir borç. daha yeni yeni türk telekom arena yapıldıktan sonra seyirci gelmeye başlarsa seyirciden para kazanacak. ali sami yen'den iyi para kazanılmıyordu azcık aklı çalışan bu işleri bilen insan bunu anlamıştır.

    senin zamanında göğsünü kabartıp, türk gücünü tekrardan dünyaya gösterme sebebindir galatasaray. bir stad çok mudur bu takıma ? ha her yıl bir türk futbol takımı avrupa da bu başarıyı gösteriyordur da o zaman konuşursun. kimse o başarıyı gösteremedi ve gösteremeyecek. artık galatasaray'ın bile öyle bir başarıyı yakalaması zor.

    devlet stad yapmışmış. devlet bu stadı sadece galatasaray için deği tüm türkiye için yaptı. olurda dünya şampiyonası veyahut avrupa şampiyonası turnuvaları düzenlenirse diye yapıldı ayrıca bu stad. şans işte ali cengiz oyunu yaptılar 7-6 oyla fransa'yı seçtiler. türkiye seçilmiş olsa fena mı olmuş olacaktı türk telekom arena ?

    ayrıca 2016 uefa kriterlerine göre yapılmış tek stad bu. ismini yine bir şekilde dünyaya duyurdun bak.

    --- alıntı ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın