• 27
    22 yaşındaki bir futbolcuya takım kaptanlığının verilmesine karşıydım. arda turan'dan nefret ettiğimden mi, bilakis kendisini sevdiğimden. torres'in genç yaşta a.madrid'te kaptan olmasına benzemez, türkiye'de galatasaray takımının kaptanlığı. baskı inanılmaz boyuttadır. basına çakal sürüleri hakimdir. kalemini çıkarları için kullanırlar. taraftar çabuk gaza gelir, onları kullanırlar. kötü çocuk olursun.

    arda'nın bu yaşta bunlarla başa çıkamayacağını, istemeden çokça hatalar yapacağını düşünüyordum, yapıyor da. ancak taraftarın ona sahip çıkacağını, kendilerine otorite denilen 3-5 çakala yem etmeyeceğini düşünüyordum, çok pis yanıldım. arda'ya sahip çıkmak, onun hatalarını gözardı etmek değildi ki. kardeşim diye hitap ettiği arkadaşının bile restoranının açılışında, yasak olmasına rağmen her türlü malzeme verebilecek bir ortamda bulunmaması gerektiğinin farkına varamıyor hala. oysa ne var bunda değil mi, yönetim neden basit bir açılış törenine katılmasını bile yasaklasın. ancak maalesef türkiye'de kendini korumanın yolu bunlardan geçiyor. benim gücüme giden taraftarın bu denli çabuk arda'ya sırtını dönmesidir. nasıl ihanet etti yazılabiliyor.

    bir de artık neredeyse her futbolcunun metin oktay ile kıyaslanması bir son bulsa. liderlik için, kaptanlık için rahip gibi yaşamanın gerekmediği de bir öğrenilse. galatasaray'ın en büyük efsanesi metin oktay'ın taverna, gazino maceraları meşhurdur. yahu izmir'de ümit besen'i gazino'da keşfedip, istanbul'a getiren adamdır metin oktay. fatih terim futbolculuğu sırasında gazino bastığını kendisi anlatır. hakan şükür'ü galatasaray'ı eleştiriyor diye yerin dibine sokan biz değil miyiz. açın bakın milliyet'in arşivine metin oktay neler yazmış. tek kelime edebilir misin sen metin oktay'ın, fatih terim'in galatasaraylılığına, çarpılırız ulan. biz bırak bunları, arda'ya açılışa bile gitme diyoruz. sen gitti diye, aziz denen nasıl konuşacağını bilmeyen adam için arda'ya ihanet etti diyorsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın