• 399
    bu takım için klasik bir muhabbet vardır ya ezildiklerine ilşikin. hani bu topraklarda da barcelona destekleyicilerinin bir kısmı ezilmişin yanında olarak veya kralın* karşısında durarak bağlılıklarını ifade ederler. ancak son el clasicco ile birlikte tartışılmaya başlanan bir mevzu dikkatimi çekti. bilmiyorm artık daha öncede bu kadar çok vurgulanırmıydı ama altı çok çizildi sanki bu defa.
    ''bu adamlar dünyanın en kibirli adamlarıdır, ezilmiş olmalarını da çok iyi pazarlıyorlar. madem ispanyol değiller gidip kendi aralarında oynasınlar o zaman ne işleri la liga da. evet zamanında ezilmişler fakat bu sebeple hak ettiklerini düşündükleri saygı benim umurumda değil ve antipatik buluyorum bu durumu.''

    hayatım da hiç bir katalan tanımadım, bir ispanyol ile de selamlaşmışlığım yok. fakat bizim memlekette de benzer şeyler yaşanıyor. o sebeple;
    - öncelikle bir ırkı bu şekilde kibirli, antipatik, güçlü, cengaver, yiğit, gıcık gibi olumlu yada olumsuz sıfatlarla tanımlama durumunun kendisi bence daha antipatik. *
    - bir klubün saygınlığı yada saygı haketmesi tarihiyle direk olarak alakalıdır. mesela ben hitler'in taraftarı olduğu bir futbol takımını desteklemem ayrıca zulüm görmüş bir halkın takımını kendime yakın bulurum. bu insanoğlunun doğasında vardır.
    - madem ispanyol değilsiniz gidin kendi aranızda oynayın zihniyetini çok faşizan buluyorum. bunu ülkemize uyarlayıp nasıl bir siyasi anlayışa denk düştüğünü görmek beni daha çok rahatsız ediyor.
    - real-barca rekabeti aralarındaki tarihsel çatışma ile büyümüştür ve bu güne gelmiştir. şimdi bu rekabette takımlardan birinin kendini dayandırdığı unsuru pazarlayarak hem kendini hem de bu rekabeti büyütmesi kadar doğal bir durum yok.
    - bende 'barcelona ezilmiş takım abi, kralın takımınımı tutacaz ezilmiş takımı tutarız biz' diyenlere hadi len oradan diyorum. asıl antipatik olan da böyle klişelerle konuşanlar, fakat dediğim gibi eleştirilenler bu adamlar değilde ortaya çıkış nedenlerini öne çıkarmaya çalışanlar olunca durum değişiyor.

    sonuç olarak bir takımı antipatik bulmak size o takımın temsil ettiği değerleri öne çıkarmasını eleştirme hakkı vermiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın