• 1
    takım kötü gitmektedir. takımın kötü gidişinden ziyade asıl can sıkan artık eski ruhun ortada olmamasıdır. taraftar hep serzeniştedir. sıkıntılı bir sezon bile olsa takımını yalnız bırakmamaktadır. deplasman deplasman gezmekte, iç sahada iyi performanslar sergilemektedir. yıllardır aranan galatasaray artık ligde yoktur. formalar vardır ama içlerinde futbolcular yoktur. klüp vardır ama başında yönetici yoktur. ruh yoktur, istek yoktur, arzu yoktur. türk takımının türk futbolcuları yabancılar kadar istekli değildir. return of the king mevzusu yine gündemdedir ama bu sefer king'in return olayı pek manidar olmamıştır. yine de commandante 'ye güven had safhadadır.

    birşeyler yapılmalıdır ama ne? dertler bitmek bilmiyordur takım oynamayınca.

    sazı ele alma vaktidir. gerek futbolculara gerekse yönetimi haddini bildirecek girişimler gereklidir.
    kimseye haber vermeden sessiz sedasız bir grup bu işe çoktan el atmıştır.

    önce stada gidilir ve ölçüler alınır. sonra oturulur bir notebook başına başlanır beyin fırtınası yapılmaya. fikirler tamamdır. sıra malzemelerdedir. araştırılır. boyanın, kumaşın, kartonun fiyatları oturtulur. pazarlık sünnettir. pazarlıklar yapılır. paralar toplanır ve vira bismillah diyerek işe koyulunur.

    öncelikli olarak koreografinin figüratif anlatımı için çalışmaya başlanır. mekan bulunur, nevaleler hazırlanır ve iş çıkışı buluşulup mekanın yolu tutulur. hava ayazdır. hemde o gırtlak donduran bozkır havası vardır o gün. mekana gidilir. muhabbet falan derken; "hadi artık" denilerek alınır ele kalemler başlanır karalanmaya. sonra verilen karar doğrultusunda profesyonel eller başlarlar kumaşa işlemeye;

    http://img151.imageshack.us/...51/5565/73001781.jpg
    http://img844.imageshack.us/...44/2605/67491608.jpg
    http://img138.imageshack.us/...4859/fotoraf0065.jpg

    gece sabaha kadar uğraşılmıştır ama yorulan bünyeler hücre evinin yolunu tutarlar. sabahın ilk ışıkları ile daha ferah bir mekana taşınan malzemeler, sanki pazar gününün habercisiymişcesine heyecanlıdırlar.

    set pankartı ve hagi 'ye duyulan güvenin betimlenmesi kararlaştırıldıktan sonra herşey artık ellerin çizimine ve boyamasına kalmıştır. bir yandan da kartonlar için gereken ayarlar verilmiştir. kafalar daha öğlen olmadan tiner kokusu ve hafif de alkolün etkisi ile matiz hale gelmiştir. matiz kafa ile herşey daha hoş daha manidar gelmektedir.
    o gün 16 saat boyunca aralıksız olarak yapılan çizim ve boya işlemi sonucunda neredeyse tamamlanan malzemeler kuruması için bırakılmıştır.

    maç sabahının tan ağartısı ile pankartların kuruduğu farkedilip toplanıp arabaya atılmıştır.

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/...171516_4311340_n.jpg
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/...171518_4969453_n.jpg

    tek sıkıntı artık malzemeleri stada sokmaktır. stada erkenden gönderilen grup bu işi güvenlik görevlilerini de atlatarak layığıyla yerine getirmiştir.
    artık tek istek sorunsuz bir koreografi geçirmek için zamanlamadır. kartonların zamanında kaldırılması, pankartların fiyonk yapılmadan açılması ve gerektiği kadar bu vaziyette rakip tribüne ayar verircesine durulmasıdır.

    herşey istenildiği gibi olmasada gereken mesaj gereken yerlere verilmiştir.
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/...167343_6003428_n.jpg
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/...625335_1526216_n.jpg
    http://sphotos.ak.fbcdn.net/...171553_5895378_n.jpg

    ertesi gün gazetelerdeki manşetlerde "pankartların dili olsa" diyerek galatasaray taraftarının oyunculara ve yönetime verdiği mesaj açıkca gözler önüne serilmiştir.

    http://www.sabah.com.tr/...kartlarin_dili_olsa#
    http://www.fotomac.com.tr/.../taraftar_ruh_istedi

    lig tv mi? 1 saniye bile bu kadar emeği göstermemiştir ama allah'tan fotoğraflar çekilmiştir.

    elbet bir gün herşey güzel olacaktı. biz hep bunun bilincindeydik. olmasa da farkeder miydi?
    yine de ; bize eski cimbomu verin..
App Store'dan indirin Google Play'den alın