• 93
    içlerinde nasıl bir dünyada yaşadıklarını unutmuş olanların bulunduğu taraftar grubuymuş. nasıl hayretler içinde kalmışlar anlayamadım. bir kere trt devlet kanalı olma görevini yıllar önce bıraktı. hakan şükür'e ödenen paralar konuşuluyor artık. acaba nelerine güveniyorlar da bursa-kırıkhanspor maçının yayınlanmasını istiyorlar. türkiye'de futbolun en büyük müşterisi üç büyüklerin taraftarı ve seyircisidir. türk futbolunda dönen paranın çoğu da üç büyük taraftarının ve seyircisinin cebinden çıkar. kısaca söylemek gerekirse, galatasaray taraftarı olarak, "paramızla döveriz sizi". sanki havuzdan gelen şampiyonluk parası kendi ceplerinden çıktı, bir düşünsünler en çok hangi takımlar için digitürk'e para ödendi. hayretler içinde kalma, devlet kanalını anlamamazlığa yatma ve galatasaray'ın ismini kullanarak gündeme gelmek çok ucuz olmuş. yoksa kırıkhanspor'un mu milyonlarca taraftarı var da ben mi bilmiyorum?
    çok acımasızca saldırmış olabilirim ama yaşadığımız dünya'nın gerçekleridir. bu taraftar grubunun saldırması gereken galatasaray değil, ekonomik sistemdir. başkaldırsınlar sisteme, o zaman haklarını veririm. tavsiyem açıklamalardan önce ivan ergić'e danışmalarıdır, böyle olmamış çünkü.

    ek:
    "навијач је коначно постао свестан да је редукован на обичног потрошача и муштерију, и док се играч понаша као размажена звезда он се понаша као размажени гост или посетилац, који је платио своју карту и жели да му се пружи врхунска партија и ако је могуће шоу." иван ергић *

    "sonuç olarak taraftar sıradan bir tüketiciye ve müşteriye indirgendiğinin farkına varıyor, futbolcu şımarık bir yıldız gibi davranırken, taraftar bilet parasını ödemiş kişi olarak, üst düzey bir parti ve show istiyor." ivan ergić **

    şaşkınlık giderildiyse ne mutlu.
    tanım, bir kısmı şaşkın taraftar grubu.

    *alinti: http://www.politika.rs/...-i-navijache.sr.html
    ** çeviri, önce google translate yardımıyla ingilizce'ye, sonra tarafımdan türkçe'ye yapıldı. yanlış olduysa yanlış olduğunu anlayan arkadaş düzeltmeme yardım edebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın