• 17
    sadece adnan polat, özhan canaydın, mehemt cansun,faruk süren, alp yalman dönemlerini bildiğim için onaylarsam götümden sallamış olacağım önerme.

    ha bu isimler içinden bir sıralama yapacak olursam işin içinden çıkamam çünkü ebesinin cebi kadar faktör var. ben öncelikle bir taraftar olarak sportif başarıya bakarım. hatta ne sportif başarısı futboldaki başarıya bakarım. futbolda üst üste gelen başarısızlıklar sonucu amatör branşlardaki başarısızlığa " ulan adnan bütün branşları bok götürüyor da bık bık da bık derim" üst üste 4-5 sene futbol şampiyonluğu avrupa da parlak zaferler sonrası gelen amatör başarısızlıklara ise "adnancığım şu amatör branşlarada biraz eğilelim mi ne dersin canım ahha bebişim" derim. böyle de ikiyüzlüyüm.

    şimdi gelelim tarihin en kötü başkanı kim ?

    1-alp yalman : tam bir hazır cevap. güçlü kişilik. yönetim kadrosu gelecek 20 yıl galatasarayın başında bulundu ki buna en parlak dönemler dahil. geçmişten bugüne herkes o günün kadrosunda yer aldı hemen hemen. onun zamanında kurulan kadro gençlere verilen önem 2000 yılına kadar bizi taşıdı. mali durum idare eder seviyedeydi. kaldı ki onun zamanında endüstriyel futbol portakal kabuğuydu. mali durumu geliştirecek çok fazla seçeneği yoktu.

    2-faruk süren: uefa kupasının onun zamanında kazanılmış olması kendisini dokunulmaz yapar benim nazarımda. e peki gelir - gider tablosunu bir türlü oturtamaması ? büyük borç yükleri altında klubü bırakması ? benim umrumda değil baştan söyleyeyim bir uefa kupası hele hele türkiye gibi vizyonu dar bir ülkeden birinin bunu başarabilmesi hiçbir maddiyatla ölçülemez . faruk süren -elbetteki hataları olabilir- iliğine kemiğine kadar görev yaptığı süre içerisinde bu takıma adamış bir insandır .

    3-mehmet cansun: al sana tarihin en kötü başkanı sıfatını görev yaptığı süre içerisinde defalarca üstüne almış bir eski başkan. yahu bir yönetici düşünün ki başkan yardımcısı olacak -ki kendisi fatih altaylı dır- yaptığı açıklama şu : "mehmet cansun'a güvenmediğim için yönetime giriyorum" bırakın futbol kulübünü türkiye'nin hangi kurumunda ( sınıf başkanlığı dahil) bir başkan böyle bir olgunluğu gösterebilir. 2001 efsane kadrosunun neredeyse tamamen tasfiye edildiği adı sanı duyulmamış kiralık futbolcularla gelen şampiyonluk ve avrupa macerası sırasında göstermiş olduğu katalizör görevi bence mehmet cansun'u en üst sıralara yerleştirir. galatasaray onun döneminde yavaş yavaş maddi sorunlarla yüzleşmeye başlamıştı. 2002 şampiyonluğu benim yaşımdaki tabiri caizse futbol züppeleri için kazanılmış en değerli şampiyonluktur. ben doğduğumdan beri galatasaray hep yükselişteydi ilk defa böyle bir zorluk görmüştüm.

    4-özhan canaydın : al sana tarihin gelmiş geçmiş en kötü başkanı. en son söyliyeceğimi ilk söyliyeyim özhan başkanın iyi niyetinden şüphe ediyorsam ...gerisini siz tamamlayın o derece. ama bir insanın daha başarısız olması mümkün mü ? 10 yılda 7 şampiyonluk 1 şampiyonlar ligi şampiyonluğu yeni stadyum beklentilerinden hiç biri mi gerçekleşmez ? sahip som , olimpiyat stadı facialarını saymıyorum bile. 6-0 bile özhan canaydın zamanında oldu. daha milyonlarca şey sayabilirim. peki neden tarihin en başarısız başkanı değil özhan canaydın ? ben söyliyeyim çünkü beyefendi. ölene kadar sarı kırmızı renkler için çırpındı. varsın başarısız olsun. kötü oynadı ama kötü mücadele etmedi. bu taraftar iyi mücadeleyi her zaman alkışlar.

    5-adnan polat: eleştirecek o kadar çok şey var. nereden başlasam diğerine haksızlık olacak. ama ya taktir edimesi gerekenler ? mevcut yönetimi devam ettiği için diğer isimler gibi eleştirmeyeceğim. nasıl olsa kendisi bir sonraki başkan gelene kadar tarihin en kötü başkanı olmaya devam edecek. son 20 yılda olduğu gibi.

    soru : bütün bu saydığım isimlerin en önemli ortak özelliği nedir?

    cevap: hıncal uluç'un hepsi için aynı cümleyi kurmuş olması. " x'le çok iyi dostuz. hatta onu yönetime ben soktum.her gördüğümüzde de sevişiriz. ama derhal bugün istifa etmeli"
App Store'dan indirin Google Play'den alın