resim
Guus Hiddink
Görev:Danışman
Takım:De Graafschap
Yaş:77
Uyruk:Hollanda
  • 202
    geçtiğimiz hafta içersinde ingiltere'ye gittiğinde çesitli takımların maçlarını ve antremanlarını izlemis. o takımlardaki gurbetçi gençlere türk milli takımı adına teklif yapmıs. güzel hareketler bunlar. türkiye'de yetisen, pozisyon bilgisi eksik, futbol eğitimi eksik futbolcular yerine eğitimli futbolcular izleyeceğiz insallah önümüzdeki dönemde.

    ayrıca hollanda gazetesi de telegraaf'a bir köse yazısı yazmıs. yazının orijinali su linkte:

    http://www.telegraaf.nl/...__.html?sn=telesport

    türkçe çevirisi için fliying dutchman'e basvuruyoruz:

    --- alıntı ---

    azerbaycan'a kaybeden birisi sessizce yerine oturmalı. euro 2012 elemelerindeki 1-0'lık mağlubiyetten sonra benim yaptığım da buydu. kötü bir maç.

    almanya'ya kaybedebilirsiniz ama azerbaycan'a? bir beraberlik dahi yoktu ortada. mağlubiyetten sonra yapmamız gereken, açığı kapatmak ve türkiye'yi gelecek avrupa şampiyonası'na götürmek için her türlü çabayı göstermekti.

    ingiltere'de geçen 1 hafta kötü değildi. dün arsenal'in antrenman tesislerinde, kulüple kontratı olan 2 türk oyuncu ile beraberdim. arsene wenger'le görüşme şansım oldu ve antrenmandan oldukça zevk aldım. antrenmandaki futbolun kalitesi oldukça ilgi çekici ve ilham vericiydi.

    bu hafta sonu arsenal-west ham united ve portsmouth - nottingham forest maçlarını da izleyeceğim, zira birkaç türk gencinin oynama ihtimali var. arsenal ve portsmouth sonrası reading ve chelsea'yi de ziyaret edeceğim*. bu gençlere milli takımda oynama teklifini yapacağım, gelecekteki takımı oluşturma yönünde şimdiden çalışmalara başlamak gerek.

    daha sonra hafta içinde önce trabzon'a daha sonra da kayseri'ye gideceğim. bu 2 takımın da altyapılarında ve kadrolarında iyi eğitim almış önemli yetenekler var.

    ingiltere, almanya ve türkiye'deki bu çalışmalarımın sebebi gelecekteki türk milli takımının altyapısını oluşturmak. bu yüzden de bir an önce aksiyona geçmek istiyorum.

    hollanda futbol federasyonu ve diğer federasyonlarla da bağlantıya geçip a milli takımın bir seviye altındaki bir ulusal takım için bazı teklifler sunacağım. hollanda futbol federasyonu'nun birkaç yıl önce uyguladığı hollanda b milli takımına benzer bir şey olacak. o zamanlar teklife şüpheyle bakılmış ama johan neeskens ve dennis bergkamp gibi isimlerin takımları çalıştırması ile iyi bir sonuç vermişti. federasyonla bu konuyu görüşeceğim zira iyi bir takıma altyapı oluşturabilir.

    ancak bu gerçekleşene kadar, a takımda pek şans bulamamış oyuncuları test etmek için bir maç yapacağız. 17 kasımda hollanda ile amsterdam'da oynayacağımız maç, arsenal, chelsea gibi takımlarda eğitimlerini almış bu yeni gençleri görmek için iyi bir fırsat olacak.

    ayrıca aynı amaçla şubat ayının başında da bir hazırlık maçımız var. bu arada da genç oyuncuları sürekli gözden geçirip test edeceğiz. böylece kimbilir, mart ayında avrupa şampiyonası yolunda bize ekstra bir güç sağlayabilirler.

    yani, almanya ve azerbaycan mağlubiyetlerini yeni bir başlangıcın tetikleyicisi olarak görüyorum. bütün eleştirileri kabul edip çalışmaya devam etmeliyiz. bu bizim için hedefe ulaşmak için de ayrıca bir ilham kaynağı oldu. bu, doğruyu yapma konusunda da bize yol gösterebilir.

    *oğuzhan özyakup, yılmaz aksoy, nadir çiftçi, gökhan töre ve jem paul karacan'dan bahsediyor.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın