• 22
    o kadar radikal bir düşüş yaşadı ki kimse ne olduğunu anlayamadı. önce büyük turnuvaların sonlarında takılmaya başladı. fırtına gibi oynayarak geldiği yarı final ve finalleri aynı hızla kaybetti. sıralamadaki yerini, baskıyı kaldıramıyor, final tecrübesi yok dendi. ben de dedim, hatta o dönem yazdığım övgü dolu yazılara şimdi dönüp bakınca utanıyorum, okunsa sokağa çıkamam..

    kariyerindeki sorunun kaynağı da safina. abisi de yeteneklerine rağmen hep beklentinin altında kaldı ve baskıyla mücadele edemedi. safina da aynı sorunları yaşadı, sakatlıklar da üst üste gelince tepetaklak gitti işler. faturayı bir dönem çok övdüğü antrenörü, željko krajan'a kesip yollarını ayırdı, ancak dominika cibulkova ile çalışmaya başlayan željko krajan, cibulkova'yı hızla yukarı taşımaya başladı. takip edenler bu sezonun ortasından itibaren (özellikle us open serilerinde ve sonrasında) cibulkova'nın çıkışına şahit olmuştur.

    eğer dinara safina 2011 avustralya açık'ın sonuna kadar geçen sezon aldığı puanları koruyamazsa ilk 100'ün de dışına çıkacak ve oralardan geri dönmeyi başaran tenisçi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. kadınlar tenisinin bu halinde her şey mümkün denebilir ama safina için işler pek öyle işlemiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın