• 325
    ciddi savunma yapmak gereken maç.

    teknik direktörcülük oynarsak biraz, savunma dizilişi: http://this11.com/boards/128786852728334.jpg olmalı kanımca.

    ama bu maçta "iyi oynadık" demek istiyorsak, asıl mesele topu kaptıktan sonra yaptıklarımız. özellikle ilk 20 dakika ve ikinci yarının başındaki 10-15 dakika çok sert bir pres yapacaklardır, fenerbahçe bu sezon bir çok maçı bıkmayan bir hücum presi yaparak lehine çevirdi.

    yavaş, kesin paslar çok önemli. topu aldıktan sonra oyunu sıkıştırmadan en az bir 20 saniye ayakta tutabilmek amaç olmalı. kontraya çıkma hevesiyle uzun toplar, 40 metrelik koşuyoluna atılan paslardan kaçınılmalı. bu açıdan sık sık geriye gelen bir mehmet batdal ve onun tuttuğu toplara hemen yaklaşan oyun kurucular misimovic ve elano rakibin ani presine karşı hemen oyunu önce orta saha ve beklere yaymalı, pres boyunca sakin ve boş alanlara kısa paslarla hücum etmek için doğru anı beklemeli.

    aslında benim için galatasaray adına maçın kilit noktası bu: galatasaray savunma yapmalı, top çevirmeli ve hücum etmek için doğru anı beklemeli.

    top çevirme meselesi için böyle değişik adamlardan oluşan bir orta saha gerekli: elano, misi gibi sakin adamlar, barış, ayhan ve cana gibi deliler. ayhan sola, barış sağa yaslanmayı sever. cana da savunma sübabı, görevi hattı müdafaa yapmak. bekleyip çizgisine gelene tüm gücüyle çarpmak, ve gelen hava toplarını kazanmak veya geri göndermek. ayhan ve barış daha çok yer değiştirecekler, verkaçların duvarı değil kaçan kısmı olacaklar. misimovic ve elano da bu verkaçları yönetenler olacaklar.

    valla bu fikir bir süredir çok aklıma yatıyor açıkçası. bu da hücum şablonu: http://this11.com/boards/128786928397837.jpg ...

    bu kadronun çıkacağını varsayarsak, maçın kritik adamları batdal, elano ve cana olacaktır. defansın baştan sona iyi yardımlaşması ve sert oynaması lazım, bunu bu sezon hiç yapamadılar. yarın yapabilecekler mi? sanmıyorum ama öyle olmasını umuyorum.

    haydi aslanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın