• 234
    neill, cana, baros ve elano'nun kesinlikle oynaması gereken maç. hatta elano da misimovic'le aynı anda değil, orta sahayı kalabalık tutmak için oynamalı. kanatlarda hızlı bir pino ve aydın'dan başka pek çaremiz yok gibi gözüküyor. caner'i alt etmek için sağdan pino'yla saldırmamız, hatta üzerimize iyice gelen fenerbahçe'ye karşı pino'nun önüne salıverilecek gollük veya asistlik paslarla sonuca gitmemiz en mantıklısı gibi duruyor hal-i hazırda.

    stoperde neill dünya yıkılsa da oynamalı, oynamak zorunda ! onun yanı tam bir soru işareti. servet'e herkesin hayır diye bağırdığını duyar gibiyim. bence de orada servet oynamamalı. peki ama niang'la kim boğuşacak? ali turan mı? asla. gökhan zan orada nasıl durur? hem boğuşacak fiziği de var niang'la. cık, o da olmaz, çok yavaş, aralara giren stoch, emre, dia gibi hızlı adamlar geri dönüp 2 kere daha çalımlarlar onu. sanırım en iyisi orada hakan balta'yı oynatmak. ayağına diğer stoperlerden daha hakim. ayrıca yerine oynaması muhtemel adamlar hep sağ ayaklı ve sol stoper oynayacak adamlar. en azından savunma dörtlüsünü orta sahaya çok yakın tutmazsak defansın arkasında 17 ekim 2010 galatasaray ankaragücü maçında verdiğimiz gibi açıkları vermeyiz. ha kanattan bi şekilde gelirler o ayrı mevzu.

    orta sahada, cana'nın da oynaması defansta neill'in oynaması kadar gerekli. adını ağzıma almaktan utandığım mustafa sarp oynarsa fark olur canlar, inşallah 18'e bile giremez. cana'nın kırmızı kart görme olasılığından bahsediliyor, doğrudur, ancak kolay sarı kart görebilen cana'nın fransa yıllarında yanlış hatırlamıyorsam 1-2 kırmızı kart gördüğünü duymuştum. yanına basan, top kapan ve top kullanabilen ayhan ve elano da serpiştirilirse, göbek daha önceki maçlarda hiç olmadığı kadar güçlü olur.

    kanat adamları kanat forvet gibi değil de, orta saha adamları gibi çizgiye yakın oynasalar; o zaman defansa yardım etmeleri daha kolay olabilir. ayrıca kesinlikle oyunu bir an bile boşvermemeleri gerekiyor. ben kanatlardan birinde sabri veya aydın'ın oynaması taraftarıyım, çünkü ikisi de defansa yabancılara nazaran daha çok yardım eden adamlar. hatta aydın solda, pino sağda olursa daha iyi olur. serkan kurtuluş'u her ne kadar beğensem de ve kendisi de son haftalarda ne kadar formda olduğunu gösterse de muhtemelen değişmeli oynayacak dia ve stoch'a karşı o kanattan çok sorun yaşarız. onun yerine daha tecrübeli sabri oynayabilir, ama o da yerini çok kaybediyor, büyük tehlike !

    geriye kaldı tek forvet sorunsalı. onda da baros ve kewell'ın durumlarının hala net olmaması sözkonusu. farklı kaynaklar çatışma içinde : kimine göre baros oynayabilecek, kimine göre oynayamayacak. keza kewell da öyle. ama elimizde inşallah hafta içi antrenmanlarında sakatlanmazsa güçlü bir mehmet batdal var. ha, baros'u aratır orası ayrı mevzu ama forvetsiz olmayız.

    en iyimser halimle bir maç kadrosu yaparsam :

    -----------aykut-----------
    sabri---neill--h.balta---insua
    -------------cana-----------
    pino---elano---ayhan---aydın
    ------------baros------------

    not : bu maçı ciddiye alırsak, yani zor avrupa deplasmanlarında gösterdiğimiz ciddiyetle sahaya çıkarsak, ruhsuz oynamazsak ve biraz da rakip bizi küçük görürse en azından beraberlik için şansımız olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın