• 228
    26 mart 2000 galatasaray fenerbahçe maçı öncesi gazete haberlerine baktım az önce. "ne kadar tanıdık bir tablo dedim" kendi kendime. sadece umutlu ve umutsuz tarafların renkleri yer değiştirmiş...

    25 mart 2000 / sabah gazetesi

    aziz yildirim yurt dişina çikiyor

    yıldırım'ın derbi öncesi yurtdışına gitmesi 'yenilgiyi görmemek için kaçıyor' yorumlarına neden oldu

    galatasaray derbisi yaklaştıkça fenerbahçe'de hezimet sendromu daha belirgin bir hal almaya başladı. yarınki ezeli derbi öncesi, galatasaray'ın yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılan başkanı faruk süren'in, şeref tribünü'nde yalnız oturacağı belli oldu. süren maçı izleyip keyifle purosunu tüttürürken, fenerbahçe başkanı aziz yıldırım ise yurtdışında olacak.

    derbi öncesi "tedbil-i mekanda ferahlık vardır" felsefesini benimseyen yıldırım, "göz görmeyince, gönül katlanır" misali zürih'te konuşlanacak. yıldırım'ın aniden gidişi galatasaray camiasında "fenerbahçe'nin tarihi fark yiyeceğini biliyor. geçen sefer pendik maçından sonra bir gecede olağanüstü kongreye gitmek zorunda kalmıştı. bu defa olayı soğutmak için yurtdışında inzivaya çekilecek" yorumlarına yolaçtı.

    ancak bu tarz "kaçtı" söylentileri başkan aziz yıldırım'ı çileden çıkardı. iyi günde de, kötü günde de fenerbahçe'nin başkanı olduğunu söyleyen yıldırım, şöyle konuştu: "tam 1 ay öncesinden bu seyahati yapacağım belliydi. sabah uçakla zürih'e, oradan da amerika'ya geçeceğim. seyahat tamamen benim sağlığımla ve kişisel projelerimle ilgilidir. kimse öküzün altında buzağı aramasın. galatasaray-fenerbahçe derbileriyle ilgili önceden konuşulmayacağını herkesin bilmesi lazım."

    başkan'ın maç öncesi yurtdışına uçacağı haberi futbolcular arasında da tedirginlik yarattı. fenerbahçeliler'de moldovan, boliç ve kemalettin'in yanı sıra ogün'ün de büyük ihtimalle oynamayacak olması, gençleri strese soktu. her yenilgi sonrası olay çıkmasına neredeyse "şerbetlenen" futbolcular, her şeye rağmen bir sürpriz gerçekleştirmek için sahaya çıkacaklar. fenerbahçe'nin 6 kişiyle defans yapacağı öğrenilirken, pazar günü sahaya sürecek yedeği bile olmayan teknik direktör turhan sofuoğlu ne yapacağını düşünüyor.

    mert aydin

    --------------------------------------

    26 mart 2000 / sabah gazetesi

    fenerbahçe beraberliğe razi

    g.saray maçına büyük önem veren sarı-lacivertli yönetim, 1 puan alınması halinde bile 2.5 milyar lira prim verileceğini açıkladı. galibiyetin primi ise 5 milyar. kalkavan, 'g.saray'ı yenip taraftarımızı bir nebze de olsa sevindirmeliyiz" dedi

    futbolculara doping
    f.bahçe yönetimi, olası bir g.saray yenilgisini engellemek için futbolculara prim dopingi yaptı. sarı-lacivertliler derbi maçta 1 puan dahi alsalar adam başı 2.5 milyar lira prim kazanacaklar. neredeyse şampiyonluk kadar değerli olan galibiyetin primi ise 5'er milyar lira...

    başımız eğilmesin
    futbol şube sorumlusu şadan kalkavan, g.saray'ı yenerek taraftarlarını bir nebze olsun mutlu etmek istediklerini ifade ederek, "inşallah, sahadan başımız önde ayrılmayacağız" dedi. taraftarlara da seslenen kalkavan, "gelip takımlarını centilmence desteklesinler. onlara ihtiyacımız var" dedi.

    yıldırım'ın özlemi
    dün abd'ye giden ve bu yüzden derbiyi seyredemeyecek olan aziz yıldırım'ın başkanlığı döneminde f.bahçe, g.saray'la oynadığı 6 maçın 3'ünü kaybetti, 3'ünde de berabere kaldı. bu arada selim soydan dün dereağzı'nda futbolcularla bir moral toplantısı yaptı.

    ferudun niğdelioğlu

    --------------------------------------

    26 mart 2000 / hürriyet spor

    g.saray ve f.bahçe bu akşam ligde kapişiyor

    cimbom’dan rakibine ‘fark’ sataşması

    g.saray cephesinde ise herşey bambaşka. avrupa'da fırtına gibi eserek rakiplerini birer birer dize getiren cimbom'un taraftarları, f.bahçe maçını kazanacaklarından son derece eminler. hatta, ‘‘bu maçta ezeli rakibimize fark atacağız. fener, kalesine pota assın’’ diyerek, ne kadar iddialı olduklarını dile getiriyorlar. 2.5 yıldır yenilmediği rakibine bir kez daha üstünlük sağlamayı hedefleyen g.saray'da, sakat olan popescu ve ümit yok.

    fenerbahçeliler, prestij hesabı yapıyor

    hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezon yaşayan f.bahçe, bugün ezeli rakibi g.saray'ı devirip, biraz olsun moral bulmak ve taraftarının yüzünü güldürmek istiyor. f.bahçe'de, moldovan cezalı, kemalettin, boliç kadro dışı, erkan, abdullah ve engin de sakat. ancak herşeye rağmen sarı lacivertliler, ‘‘derbi maçlarının favorisi olmaz’’ ilkesinden hareket ederek, ‘‘bugün g.saray'ı devirip, teselli bulacağız’’ diye konuşuyorlar.

    uzun lafın kısası;

    futbolcularda ruhsuzluk mu var?
    futbolcularda disiplin mi yok?
    futbolcular içinde takımını satan adamlar mı var?
    futbolcularda inanç mı yok?

    bir aç bak bakalım bu maç hakkında yazılan entrylere kaçında ruh, kaçında disiplin, kaçında takımına sadakat, kaçında başarıya inanç var?

    önce sen ruhunu ortaya koy...
    önce sen kendine çeki düzen ver...
    önce sen takımını sahiplen...
    önce sen inan...

    kendinde de eksik olan şeyler için oturup klavye başından ahkam kesme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın