• 3
    galatasaray sözlükçü arkadaşların büyük kısmının hatırlayamayacağı yıllarda, aynı takımda oynayan, aynı isimli yerli oyuncular için geçerli olan bir durumdu. şimdi düşününce çok tuhaf geliyor ama, sanki ligde top koşturan futbolcularla aramızda acayip bir samimiyet vardı. hepsine heryerde sadece ismiyle hitap edilir, hatta %90 ının soyadını bile bilinmezdi.

    o yılları iyi hatırlayan birine, 80 lerin sonlarında fırtına gibi esip, şampiyon kulüpler kupasında yarı final oynayan galatasaraylı oyuncuları sorsanız belki kadronun tamamını sayabilir. ( kendimden biliyorum) ama soyadını bileceği futbolcular 2-3'ü geçmez. olsa olsa tanju çolak ve bülent korkmaz. onlarda özel kişiler olduğundan.
    mesela şu an aklıma gelenler, prekai ve simoviç'in dışında, semih, ismail, büyük savaş, küçük savaş, cüneyt (tanman), erhan.

    şimdi, aynı takımda aynı isimde 2 futbolcu var ve bunlara soyadı ile seslenilmediğinden, birine büyük birine küçük sıfatı getiriliyordu. tamam. peki takımda aynı isimde 3 kişi varsa o zaman ne yapılıyordu?

    edit : aynı isimde 3 futbolcu varsa elbette büyük küçük ortanca ortanca denemiyeceğine göre, futbolculardan birine ...... 3 ismi veriliyordu.

    çocukluk yıllarımdan hayal meyal hatırladığım isim sedat 3'dür. bu arkadaş yanılmıyorsam, bursaspor'da oynardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın