resim
Guus Hiddink
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:77
Uyruk:Hollanda
  • 185
    onu sağ açık bunu sol açık bilmem kimi ön libero diye oynattığı için futbolu pesteki gibi sadece çizgiye inip orta yapmak zannedenlerin beğenmedikleri hoca.

    soru: 2008 avrupa şampiyonası yarı finalinde 3.golü kimden yedik?
    cevap: yıllarca alman milli takımında ve bayern münih'te sağ ayaklı olmasına rağmen sol bek oynamış philip lahm.

    soru:2009-2010 sezonunda abidal'in uzun süren sakatlığında sol bek oynayan maxvell, abidal döndükten sonra dani alves'in sakatlanmasıyla hangi mevkide göre almıştır?
    cevap: sağ bek

    rıdvan dilmen tarzı soru: güntekin daha önce groningen*, ajax, chelsea, real madrid'de sağ açık oynamış şimdi bayern ve hollanda milli futbol takımının solak oyuncusunun adı neydi?
    güntekin: robben hocam.

    yine robben diyince hemen akla sağ ayaklı sol açık ribery de gelir.sağ sçık oynayan messi, sol açık oynayan ronaldo, sağ-sol bek oynayan alvaro arbeloa, arsenal'de sol tarafta oynayan hatta forvette ve en uçta bile oynamış arshavin, barcelona'da sol tarafta oynamış thierry henry. bir de hamit altıntop şu an bayern'de de sol açık oynuyor. bu örnekler saymakla bitmez*.ve evet bu saydığım adamlar müthiş yetenekli adamlar. keşke bu iş için sadece yetenek yeterli olsaydı. takımda sistem olmayınca istediğiniz kadar yetenekli olun isteğiniz kadar oyuncuları mevkilerine doğru yerleştirin. ercan taner'in orta sahadan ceza sahasına top doldurduğumuzda %100 gol pozisyonuymuş gibi heyecanlanmak zorunda kaldığı 12 ekim 2010 azerbaycan türkiye maçında olduğu gibi hiçbir yere varamazsınız. hamit gibi adamlar da sistem sistem diye ağlayacak duruma gelir. mahalle baskısının en üst düzeyde olduğu bir ülkede dile getiremese de mesut özil'e sonuna kadar hak verir.
    hiddink'in yanlışları yok mu elbette ki var. yurt dışından yabancı yardımcılar getirmemesi ve oğuz çetin'i yanında tutması yanlış. ama türkiye'de acı bir tecrübe yaşamış olmasına rağmen bu görevi tekrardan* kabul etmesi daha büyük bir yanlış. bıraksana türkiye'ye geldiğinde seninle program yapan 2 adamdan biri olan ve 2012 avrupa şampiyonası elemelerinde belçika maçından önce bizim milli takım kaliteli diyip, belçika'yı ite kaka yendikten sonra almanya'ya meydan okuyan ama bugün* sadece arda'nın olmadığı bir milli takımda revizyon şart diyen rıdvan dilmen geçsin. bakalım ercan taner'in yanından at sağa at sola demeye benziyor mu? ama 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3 der olmadı alex'i türk yapar halleder o.
    şimdi bu adamdan devrim yapması bekleniyor ya o zaman milli takımdan 25 yaşın üstündeki emre belözoğlu, hamit altıntop gibi yetenekli birkaç oyuncu dışında tüm adamları temizlesin. özellikle şu topu oyuna sokamayan stoperlerden hemen kurtulalım. bank asya gibi ve spor toto türkiye kupası gibi süper ligin ardından en çok mücadelenin yaşandığı kulvarlarda 23 yaşaltı en az 3 oyuncu oynatma gibi kurallar getirelim. çünkü a2'de halı saha maçı oynamakla olmuyor maalesef bu işler. orada cem sultan batistuta da olur hernan crespo da. bir noktadan sonra bir milim ilerleyemez. milli takıma oyuncu transfer edemeyeceğimize göre 2012'yi, 2014'ü önce bir unutalım. var mısınız? çünkü devrim böyle olur. ama gel gör ki xavi'nin, messi'nin, iniesta'nın,puyol'un, pedro'nun, pique'nin, valdes'in, bojan krkic'in uzaydan gelip bir anda barcelona'ya düştüğünü zanneden taraftarlarımızın maksimum dayanma süresi 4 ay.bir de kızarlar hep barcelona'dan örnek verildği için. arsenal'den falan yazsam çok zamanımı alır. 16-17 yaşındaki çocukların hangi championship takımlarına kiraya gittikleri falan. arsenal 5 yıldır tek kupa alamamış olmaz o zaten. 500 milyon euro'ya stad yapmış kimin umrunda. bir de barcelona'dan daha ötesi mi var? basit bir matematik işlemiyle oran-orantı yaptığınızda barcelona x yılda buralara geldiyse bizim en iyi ihtimalle en az 3x'te gelmemiz gerekmiyor mu? havuz problemi olsa anlarım da bizde bu basit işlemde bile sonucu x/3 bulanların sayısı çoktur. evet hiddink 4 ayda bizim kale, defans, ortasaha, hücumdaki oyunculara dokundu, okudu, üfledi bir yere getiremedi. o zaman;

    sıradaki gelsin....

    not: bu entry'yi girene kadar 1 not bitirirdim. buna rağmen yazdım. 14 gün daha da yazmam. hep aynı şeyler zaten. önce sabır sonra.....galatasaray, milli takım farketmiyor.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın