resim
Bülent Uygun
Görev:Teknik Direktör
Takım:Sivasspor
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 448
    eskişehirspor ile resmi sözleşmeyi imzaladağı söyleniyor. bunu söyledikten sonra da kendisiyle ilgili birkaç kelam edeyim.

    önce ortaya bir sivasspor mucizesi çıkardı, belkide küme düşecek takımı aldı ertesi sene şampiyonluğa oynattı, sonra ertesi sene bir daha... ama her iki senede son haftalardaki basit hatalarıyla şampiyonluğu kaybettiler. şimdi sevmesek de hakkını verelim adam başarılıydı sivasspor'da. bu şampiyonluğa oynadığı iki senenin ardındansa kendince bir devrim daha yapmak istedi. iki senedir başarılı olmuş takımda önemli değişiklikler yaptı. ardından şampiyonlar ligi önelemelerinde anderlecht karşısında alınan hezimetlerle sezona başladı. yaptığı işin bu sefer tutmayacağı gözle görülüyordu. zaten yaptığı saçma sapan açıklamalarla başta galatasaray ve beşiktaş taraftarından da büyük tepki alıyordu. ve o sezon bizzat kendi kurduğu saçma sapan kadroyla bir yere varamayacağını anlamış olacak ki sezon ortasında sivasspor ligde kalma mücadelesi verirken o, batmakta olan gemiyi terkedip,kendini kurtarmayı tercih etti. takım başarılıyken kendini ön plana çıkarmayı çok iyi beceren bülent uygun, takım başarısız olmaya başlayınca, belki de sivasspor'un küme düşeceğini düşünmüş olacakki, son senelerde elde ettiği başarıların "küme düşen takımın teknik direktörü" damgasıyla lekelenmemesi adına takımdan ayrıldı. nasıl olsa son iki sene de yakaladığı başarılarla rahatlıkla çalışacak bir takım bulurdu.

    daha sonra bu sezon başında gaziantepspor ile anlaştı. neyseki gaziantepspor yaptığı bu yanlıştan çabuk döndü. gaziantepspor gibi belli bir kültürü olan bir takımın, bülent uygun gibi toplama futbolcular ile çalışmayı seven bir teknik direktör ile başarıya ulaşması çok zor bir ihtimaldi. ardından bucaspor tarihi bir hata yapıp takımı çok iyi tanıyan, alt yapıya önem veren, takımı süper lige çıkarmış teknik direktörlerini gönderip yerine bülent uygun'u getirdi. bülent ugun beyefendi ise takımdaki tüm oyuncuları gönderip kendi istediği oyuncuları getirttirdikten sonra kendi çıkarları uğruna yine gemiyi terketmeyi tercih etti. nasıl olsa eskişehirsporda görevi hazırdı.

    uzun lafın kısası son yaptıklarıyla bülent uygun futbolumuz için kara bir leke olmuştur. bu zihniyetteki insanlar futbolumuzun içinde yer aldığı sürece bir yerlere gelmemiz, başarılar yakalamamız çok zor gözükmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın