resim
Gökhan Zan
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 495
    servet çetin ile kıyaslayacak olursak; servet çetin'in topu bırakıp adama hamle yapması ve fiziği ile bloke ederek topun pasifize olması işlemi için gökhan zan biraz daha zayıf kalmaktadır. bu yüzdendir ki ligin en kuvvetli iki forvetinden* biri olan emmanuel emenike'yi marke etmekte zorlanmıştır. bunun dışında kendisine yıllardır duyulan antipatiden olsa gerek ki 1 ekim 2010 kardemir karabükspor galatasaray maçında göstermiş olduğu bazı şeyler gözardı edilmiştir. benim gözümde bunlar;

    gökhan zan, servet çetin'e göre topla daha rahat bir oyuncudur. servet çetin, ayağına top gelince kolları iki yana açılıyor, dengesizleşiyor, biraz telaş yapıyor, örneğin bu durum en kötü derecede musatafa sarp'ta var.

    gökhan zan, topsuz alanda adam marke etme ve topsuz ikili mücadele konusunda servet çetin'in yaklaşık yarısı kadar falan etkili. ama bunun dışında kendi kalıbına göre olan adamlara karşı daha mücadeleci ve başarılı. bu da biraz fiziksel yapısı ile ilgili.

    gökhan zan ile servet çetin'in istikrar durumlarına hiç değinmiyorum, ama umarım kendisi artık iyileşmiştir. fakat şurası bir gerçek ki, bu adam gerek sakatlığından, gerekse taraftarın bulduğu her boşlukta kendisine yamyam gibi saldırmasından dolayı ciddi bir özgüven ve huzur eksikliği yaşıyor. ben ki harry kewell'i çok seven, tobias linderoth'u ise hala iyi bir şekilde yad eden biri olarak tamamen kaderden olan bu tip sakatlıklar için tek kelime etmem. uygun değilse gönderilsin lafım yok ama elinde olmayan sebeplerden* dolayı sakatlanan biriyle "cam adam", "mal adam", "aha kafası yarıldı" gibi dalga geçenleri esefle kınıyorum.

    servet çetin biraz daha ben "topumu oynar, paramı alırım arkadaş" adamı, yaptığı işi veya oynadığı takımı seviyor mu hiçbir fikrim yok ama adım gibi eminim ki gökhan zan kuyruğuna teneke bağlanıp gönderildiği beşiktaş'tan sonra sarı kırmızılı formaya çok daha büyük minnet duyuyordur. ayrıca kıraathane delikanlısı gibi yaptığı abuk subuk beyanlarından sonra iyice kıl oldum servet çetin'e; sen kimsin arkadaş? takımın abisi bile değilsin. gökhan zan daha efendi bir adam. bu konu sahaya etki etmez ama benim gözümde gökhan zan daha "adam"dır.

    en önemli kısım şu; arkadaşlar hiç mi dikkat etmediniz? yapmayın etmeyin, gökhan zan çok daha çevik ve topa hakim bir oyuncu. ayak içi pasları falan daha seri ve isabetli verebiliyor. bu konuda iddialıyım.

    neyse yani bir sonuca bağlamayacağım, gökhan zan, lucas neill gibi üst düzey bir stoperin yanında, eğer kendisine yeteri kadar şans verilirse, yani geri gelecek özgüveniyle beraber, pekala oynar. adam emmanuel emenike'ye karşı zorlandı diye yerin dibine sokmak çok da doğru olmaz. sanki servet çetin andriy şevçenko tarafından madara edildiği günlerden bu yana çok şey öğrendi; servet hala aynı servet. şevçenko 34 yaşında gelse yine madara eder.

    neyse yani takımda tartışılması gereken bam var, sisteme kesinlikle uygun olmadığı halde kadroda duran serdar özkan var, ki kendisine gerçekten çok severim ama adam yanlış transfer, net, sağ forvet değil kendisi. bunların dışında sakatlılar, elano'nun mutsuzluğu ve bilinmeyen sebeplerden dolayı oynayamayan lorik cana var.

    öyle ayrıca bir sempati duymuyorum ama bence gökhan zan bu kadar da lanet olası bir adam değil... zaten hakan balta bugün yarın iyileşir, gelir alır formayı, bırakın oynasın adam işe bir iki maç.

    http://3.bp.blogspot.com/.../s400/GokhanZan5.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın