• 17
    idrar örneklerinde saptanan clenbuterol miktarı, wada'nın akredite ettiği labarotuarların denetleyebilmekle yükümlü olduğu asgari miktarın dört yüzde biri.
    bu durum contador'un clenbuterol'u kazara, gıdalardan aldığı iddiasını güçlendiriyor çünkü clenbuterol, besicilikte yaşadışı kullanımı uzun süredir bilinen bir madde. hayvanların yağ dokusunu yakarak daha fazla et üretilmesini sağlıyor.
    contador tarafının görüş aldığı uzmanların da raporları bu yönde, ancak wada ve fransız anti-doping ajansı yetkileri, ilk açıklamalarında, yasaklı maddenin miktarının önemli olmadığını, tespit edilmesinin ceza uygulanması için yeterli olduğunu söylemiş.

    bu arada ntvspor.net'in haberindeki iki çeviri hatasını düzelteyim. contador'un elinden geçici olarak şampiyonluğunun alınması söz konusu değil. yarışma hakkı elinden alınmış durumda. ikincisi de clenbuterol bronşları açtığı için doping değil, otrivine de nane şekeri de doping o zaman. clenbuterol yağ dokusunun yerine kas gelişimini sağlıyor, yağ yakarak vücut ısısını yükseltiyor, metabolizmayı hızlandırıyor falan filan. vücut geliştirenler ve hatta mankenler de kullanır bu maddeyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın