• 150
    ali sami yen'deki ilk galibiyeti aldık. futbol o kadar iyi değildi, sonuç iyi. önemli bir şey bu. şampiyon olmak istiyorsan, kötü oynadığın maçları da kazanmasını bileceksin. barca bile her maç iyi oynamıyorken, zaten galatasaray'dan her maç iyi oynamasını bekleyen yok.

    kalede beklediğim gibi ufuk oynadı. iyi de oynadı. gelecek var bu çocukta, en başından beri söylüyorum şans verilmeli diye. kendisine verilen şansı gayet iyi değerlendiriyor ufuk. bir kaç eksiği var. yan toplar ve güven. bu ikisi de maç tecrübesiyle olacak işler. ufuk'a güvenilmeye devam edilirse en az 10 senelik kaleci sorunu çözülür galatasaray'da.

    sağ bekte nedendir bilmiyorum sabri yerine ali turan dedi rijkaard. ali toparlamış biraz, tamam da hücuma destek neredeyse sıfır. ileriye katkı sağlayamıyor. önünde de elano vardı bu akşam. birbirleriyle hiç anlaşamadılar ve antep'e yaradı bu da. zaten elano'dan keita gibi oynamasını beklemek en büyük hata. dribling yapacak bir oyuncu değil, daha doğrusu tam kanat oyuncusu değil. maçtan önce yazdığım yazıda da belirttim bunu. elano brezilya'da sağ açık falan oynamıyordu, hele 4-3-3'ün ileri üçlüsünün sağ kanatında hiç oynamıyordu. orta sahanın ortasında, sağa yakın tarafta oynadı elano, o bölgede çok iyiydi dünya kupası'nda. elano'yu keita gibi oynatmak istersek zaten 1 kişi eksik oynarız.

    ayhan, sarp, ali, servet. - servet demişken, servet'in pas atması yasaklanmalı. alsın yanına versin. mücadelesine lafım yok tabi. zaten hakan balta iyileşince, servet'in yerine hakan'ı seçecektir rijkaard muhtemelen. - bu 4'lü takımı bir hayli yavaşlatıyor, hızımızı düşünüyor. elano, kewell, misimovic'de oyundan düşüyor böyle olunca. mücadele ediyorlar, ona lafım yok ama dün de gördük; tam kontraya çıkıyoruz, sağda elano, solda kewell bomboş, ya geriye oynanıyor top, ya kanatların gerisine atılıyor.

    ayhan, sarp, barış üçlüsünden maksimum bir tanesi olmalı bu takımda. - mücadelelerine lafım yok. - iki tanesi veya üçü de bir anda oldu mu takım dediğim gibi yavaşlar, ne hücum yapılır, ne başka bir şey. dün akşam da olduğu gibi 5 pas yapamayız üst üste. misimovic, kewell, elano, baros geriye gelmek zorunda kalır hal böyle olunca da. sonra da ileride çoğalamayız dün akşamki gibi. ileriye çıkamıyoruz çünkü. arda olduğu zaman nispeten daha iyiydik, arda geriye geliyor, ileriye atıyor, sonra tekrar boşa kaçıyordu. arda da olmayınca böyle kalakaldık. cana bu takımda kesinlikle yer almalı. ayrıca, musa ile cumhur da cana'nın yedeği olarak denenebilir. en azından genç oyuncular, kendilerini geliştirmeye müsait. kupa maçlarında görürüz muhtemelen.

    eğer 4-3-3 oynayacak isek illa, dediğim gibi cana bu takımın değişilmezi olmalı. cana, barış, elano(misimovic) şeklinde bir orta saha iş yapar işte. oyunun temposu hızlanır , takım da toparlanır. herkes kendi görevini yapar. kewell, misimovic defansa gelip sarp ile ayhan'ın yapması gerekeni yapmak zorunda kalmaz. ileride; solda arda oynarsa sağda da pino, solda kewell oynarsa sağda da aydın(yabancı kontenjanından dolayı), forvette de baros. bu iş tamam!

    antep çok rahat geçti orta sahayı, ayağa isabetli paslarla da etkili oldular. önemli pozisyonları da yok değil hani. özellikle ilk yarı çok vasattık. ikinci yarı sağ kanatın komple değişmesi takımı olumlu etkiledi. sabri de aydın da takıma ayrı bir hava getirdi, özellikle de sabri. sağ kanada gerçek iki sağ kanat oyuncusu girince sağ kanat da kendine geldi. ama sarp ile ayhan'ın yine aynı anda oyunda olması zaman zaman düşürdü takımı oyundan, tam hızımızı almışken yine yavaşladık.

    pino oyuna girdikten sonra, misimovic ile çok güzel paslaşmaya girdi. ikisi de kaliteli isim. baros, kewell, elano da keza öyle. oyunu hızlı oynamayı seven isimler bunlar. yavaş oyunda koparlar, baskıyı kabullenirler. rijkaard da hızlı oynatmak istiyor takımı ama artık barış, sarp, ayhan üçlüsünden maksimum 1'ini seçmesi gerektiğini anlamalı.

    gelelim yenilere. insua; çok beğendim ben daha ilk maçta. erken konuşmak istemiyorum ama çok iş yapacak, belli etti. soldan bindirmeler yaptı, çalım yediği toplarda bile tekrar geriye koştu, rakibe baskı yaptı. mücadele gücü ciddi anlamda yüksek. orta açabiliyor. geçer notu fazlasıyla aldı daha ilk maçtan. misimovic'e ise bir şeyler söylemek için çok erken ama misimovic böyle bir futbolcu değil, ilerleyen haftalarda da herkes görecek zaten gerçek misimovic'i.

    misimovic'in maçtan sonra yaptığı açıklama da maçın özeti: "doğrusunu söylemek gerekirse bugün iyi değildik. ama taraftar, devamlı desteğiyle bizi diri tuttu. galibiyette büyük pay onların."

    ayrıca bu maçla, kendi sahamızda ilk galibiyetimizi aldık bu sezon. uzun bir aradan sonra gol yemeden maç kazandık. uzun bir aradan sonra kötü oynadığımız maçı kazandık. uzun bir aradan sonra fener yenildiğinde 3 puan almayı başardık.

    antep iyi takım, tolunay iyi yolda. bünyamin yine berbattı. penaltı pozisyonunu vermesine şaşırdım ben doğrusu. tribünlerden tepki gelene kadar kartına neredeyse hiç başvurmaması, abuk sabuk fauller vermesi ve sarp'ın pozisyonuna en direk vermesi. nasıl tehlikeli haraketse o artık, adam 2 metre uzakta.

    sonuç olarak, kadro kalitemiz yüksek. doğru seçilecek kadroyla, olacaktır..

    http://jaimelesport.blogspot.com/...tepspor-bir-sfr.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın