• 2
    güzel maç olacak.
    novak djokovic uzun süre sonra ilk defa bu kadar istikrarlı ve formda. ilk tur dışında maçlarını 3 sette bitirerek yarı finale geldi. ilk turdaki rakibi de sırbistan'ın davis cup takımından arkadaşı victor troicki'ydi ve birbirlerini yakından tanıyan tenişçilerin maçları kağıt üstünde aksi beklense de uzar. örneğin stanislas wawrinka da yakın arkadaşı ve çiftlerdeki partneri federer'i beklenmedik zamanlarda yenmiş veya zorlamıştır.

    djokovic'in yarı finale bu kadar rahat gelmesinde kurasının da etkisi var ama evsahibi mardy fish'i 3 sette geçip üstüne gael monfils gibi bir oyuncu çeyrek finalde 3-0 yenmek önemlidir. hele djokovic gibi maç içinde oyundan kopan, bocalayan, kendisiyle kavga eden birisi için.

    federer de çok rahat yarı finale geldi. bütün maçlarını üç sette kazandı. geçen sezonun sonunda ve bu sezonun ortasında yaşadığı form düşüklüğünü ve motivasyonsuzluğu aşmış görünüyor, sıkıntılı röportajlarından eser kalmadı ve iyi oynuyor.

    geçen sene amerika açık'ta oynadıkları maçı federer kazanmıştı. daha sonra basel'de djokovic federer'i yenmişti. geçen ay toronto'da oynadıkları maçı ise federer kazandı.

    federer'in kazanması normal sonuç gibi görünse de bana kalırsa maçın favorisi yok ve nasıl bir maç olacağını kestirebilmek çok zor. bu iki oyuncunun güçlü ve zayıf tarafları çokça ilintili. örneğin, federer'in servis performansı, djokovic'in servis karşılama performansı birbirlerinden ayrı düşünülemez.

    analize dayalı tahmin değil ama kehanet olarak djokovic'in kazanacağını hissediyorum.
    kazananın işi finalde çok zor. nadal turnuvada tank gibi.

    edit: ne dediysek o :) gerçekten oyundan kopmayan konsantre olmuş djokovic'in farkını ve kalitesini bir kere daha gördük. inancımı kaybetmiştim djoker'e. toparladık sanki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın