• 9
    hiddink "radikal değişiklikler yapmayı düşünmüyorum" demişti, bu kadroyu da ona bağlamak lazım.

    ama ben hiddink "radikal değişiklikler yapmayı düşünmüyorum" derken bunu "şimdilik düşünmüyorum" olarak algılıyorum. sonuçta milli takımlar çok sık bir araya gelmiyorlar. evet aynı takımda oynayan çokça isim olsa da tüm kadronun bir arada oynaması çok başka bir şey ve maçların arasındaki uzun süre nedeniyle milli takım kadroları çok sık bir ara gelmez.

    eğer dünya kupası'na katılsaydık ve başımızda hiddink olsaydı, o zaman çok ciddi eleştiriler getirirdim kadro seçimine. çünkü hem şampiyona öncesinde bir kamp dönemi hem de turnuvanın kendisi boyunca takım bir arada oynuyor olacaktı. hiddink de belli şeyleri yerleştirmiş olacaktı takım üzerine. ama bu olmadığına ve hiddink'le oyuncuların bir arada milli takımla geçirdiği süre de az olduğuna göre "şimdilik" radikal değişiklik beklememek gerek.

    zira guus hiddink belli bir oyun anlayışı yerleştirebilmek için görece uzun süredir bir arada oynayan bir kadronun iskeletini tercih etmelidir. oyuncuların birbirini iyi kötü tanıdığı, "birlikte oynama" anlayışının yerleştiği bir grup oyuncunun tercihi şu etapta normaldir; formlarından bağımsız olarak.

    çok yanlış bulmuyorum. ayrıca oğuz çetin'in hazırladığına da inanmıyorum zira hiddink takımın başına resmî olarak geçeli iki ay oldu. amerika kampı haricinde oğuz çetin'e doğrudan bağlı olarak kadro düzenlediğini hiç düşünmüyorum. karşıdan tonton olabilir ama van gaal kadar olmasa da dizginleri elinde tutan bir hocadır guus hiddink. şimdilik kadro tercihlerine biraz göz yummak, hafif görmezden gelip asıl sahaya koymaya çalıştığı oyunu ve stratejiyi izlemek lazım.

    bir sürpriz yaşayabiliriz ama pek ihtimal vermiyorum açıkçası. güzel bir galibiyetle dönelim, belçika maçına da moralli çıkalım. 12 dev adam böylesi günler yaşıyorken futbolcular da yüzüstü bırakmazlar herhal?
App Store'dan indirin Google Play'den alın