resim
Abdul Kader Keita
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:43
Boy:1.84
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1522
    kendisini adnan polat'ın söyledikleri üzerinden dövmek yanlıştır. çok basit bir denklem var; eğer teklif gelmeseydi satılmayacaktı ve adnan polat'a kendisi hakkında soru sorulsaydı "çok kaliteli bir oyuncu, beklentilerimizi inşallah karşılar" gibi bir cevap gelecekti.

    benim kıstasım futbolda ingiltere ligidir şu anda. orada rooney genelev sırasında görüntülenebilir ama sahaya çıktığı zaman futbolunu oynar. keita da burada saha dışında neler yaptı bilmiyoruz ama sahada futbolunu oynamıştır. saha içinde futbolunun dışında kullanılan tabir ise "çirkef"tir. kendisini yere atması, darbe gelmemesine rağmen yerde acı içinde yatması üzerinden bu yakıştırma yapılmıştır. galatasaray'da gerçek anlamıyla çirkef bir futbolcunun olmasını istemem. ama bahsettiğimiz hareketleri(yere atma) dünya futbolunda hiç yapmamış kaç tane oyuncu vardır bilmiyorum. ayrıca hagi'nin hakeme tükürmesi mevzu ona karşı sevgimi azaltmamıştır. futbol maçı içerisinde o ambiyansı yaşamak başka bir olaydır. mahalle maçlarında, daha sonra halı saha maçlarında hepimiz bir şekilde arkadaşlarımızla tartışma yaşamışızdır. çünkü o hava başka bişeydir. keita da sokak futbolunun iyi bir temsilcisidir. diğer takımlarda da afrika takımlarında oynayan oyuncular, genelde futbolcunun gitmesiyle sıkıntı yaşar. çünkü afrika maçları diğer liglerde oynanan maçlarla aynı tarihlere geldiğinde o haftaki maçlar ertelenmez. barça gibi takımlar bazen futbolcusunu göndermeyerek bunu çözmeye çalışıyor.

    keita'nın gitmesine ilk önce çok üzüldüm. al sadd takımına gitmiş olması, bundan sonra futbola bakışını yansıtıyor aslında. galatasaray gibi bir takıma sahip olduğum için şu anda üzülmüyorum. şu anda üzüldüğüm bir nokta varsa yerine serdar özkan'ın oynayacak olmasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın