• 24
    serie a'nın ilk haftası bugün sona erecek. milan'ın ıbrahimovic transferi, gözlerin bir kez daha italya'ya çevrilmesini sağladı. fakat benim asıl dikkat çekmek istediğim genoa'nın transfer hamleleri. geçen sezon 9. bitirdikleri serie a'da bu sezon daha da yukarı çıkmak için kadrolarında önemli değişiklikler yaptılar.

    genoa taraftarlarının bu sezon umutlu olması için çok sebebi var. önce gelen ve giden oyunculara bakalım:

    gelenler:
    eduardo-braga, 4.5 milyon euro
    rafinha-schalke, 9 milyon euro
    zuculini,hoffenheim, 700 bin euro
    kevin prince boateng-portsmouth, 6.5 milyon euro
    chico-almeira, 5 milyon euro
    diego angelo-naval, 1.5 milyon euro
    miguel veloso-sporting lizbon, 14 milyon euro
    toplam: 41 milyon euro

    gidenler:
    forestieri-udinese
    salvatore bocchetti-rubin, 9.5 milyon euro
    sergio floccari-lazio, 8.5 milyon euro
    sokratis papastathopoulos-milan, 7 milyon euro
    alberto zapater-sporting lizbon, 7 milyon euro
    toplam: 32 milyon euro

    amelia'yı milan'a kiralık gönderen genoa, braga'dan eduardo'yu transfer etti. savunmanın 2 önemli oyuncusu bocchetti ve papastathopoulos'un takımdan ayrılması dengeleri bozacak gibi görünse de takımda hala criscito, danielli, moretti ve geçen sezon bari'de 34 maçta oynayan genç ranocchia gibi kaliteli isimler mevcut. sağ bek pozisyonunda bu sene sıkıntı yaşamayacaktır genoa. rafinha'yı schalke'den de tanıyoruz. savunmanın yanısıra hücuma da önemli katkı sağlayabilen bir oyuncu. chico ise almeira'nın la liga'yı 13. bitirdiği sezon 27 lig maçında forma giymiş. rafinha'nın yokluğunda iş yapacaktır.

    genoa en önemli transferlerini ise orta saha bölgesine yaptı. veloso'nun serie a'da çok iyi işler yapacağını ve çok geçmeden büyüklerin peşine takılacağını öngörmemiz yanlış olmaz heralde. geçen sezon hoffenheim'da forma giyen arjantinli oyuncu zuculini ise gelecek vaadeden oyuncular arasında gösteriliyor. genoa'da kendisinden beklelen patlamayı gerçekleştirirse takımına önemli katkılar sağlayacaktır zuculini. sporting lizbon'a gönderilen zapater genoa için kilit oyuncuydu. bu bölgeye veloso yerine daha orta kalitede bir transfer yapılsaydı genoa'nın zapater'i arayacağını söyleyebilirdik belki. fakat veloso ve zuculi'ni ile derinleşen orta saha kadrosu zapater'i aratmayacaktır.

    forvette ise önemli oyuncularından floccari'yi lazio'ya yaşına göre çok iyi bir bedelle sattı genoa. bu bölgede takımdan ayrılan bir başka oyuncu ise forestieri. udinese'ye transfer olan forestieri ile ilgili umutluydum fakat geçen sezon kiralık gittiği malaga'da oynadığı 20 maçta 1 gol atmış. anlaşılan bu performansı teknik adam gasperini'yi tatmin etmemiş. giden bu iki oyuncunun yerini doldurmak için bayern'den luca toni'ye bonservis bedeli ödemeden kadrolarına kattı genoa. geçen sezon roma'da 15 maçta 5 gol atma performansı gösteren toni bu sezonda iş yapacak mı göreceğiz. toni'nin dışında sculli, palladino ve rodrigo palacio gibi önemli oyuncular da takımın gol yükünü çekecek kapasiteye sahipler. geçen sezon serie a'da 57 gol atan genoa bu sezon bu 4 oyuncusu ile daha fazlasını atmayı başaracak gibi.

    genoa bu sezon can yakacak takımlar arasında yer alacaktır. ligde avrupa kupalarına katılmak için büyük bir mücadele vereceklerdir. tahminim ilk 7 arasında sezonu bitirir genoa. bu arada serie a'nın yayın hakkını alan bir kanal henüz yok ülkemizde. ilerleyen günlerde bir kanalın yayın hakkını almasını umalım. bu sezon serie a'da daha zevkli mücadeleler izleyebiliriz.

    cezasahası.net'de yazdığım yazıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın