• 1
    ayancık (sinop) 1937 doğumlu spor yazarıdır.
    iktisat fakültesi ve alman filolojisinde okumuş, kasımpaşa'da bir sezon profesyonel futbolculuk dahil çeşitli sporları yapmıştır.
    gazeteciliğe 1960'ta akşam'da başladı. 1971'de yeni istanbul'a, oradan da hürriyet'e geçti. hürriyet'te 14 yıl spor muhabiri ve spor istihbarat şefi olarak çalıştı. çeşitli gazetecilik ödülleri kazandı. evli ve 2 çocuk babası.

    kaynak: http://www.sesioz.net/ayancik/talayerker.htm

    tevellütü eski olanlar, bu adamı star tv'de -ki o zamanlar adı magic box idi- yaptığı komik tahminler ve yorumlarıyla hatırlamaktadır. bir istanbulspor-gençlerbirliği maçı için tahmin yaparken, adı geçen televizyonda önce cem uzan'ı yere göğe sığdıramamış, daha sonra da "valla istanbulspor koyar" veciz sözünü söylemiştir.

    hemen her fenerbahçe-galatasaray maçı öncesi, evlerimizi şenlendirir ve kötü bir vurguyla "bence fenerbahçe kazanacak" derdi. yanılmıyorsam 2-3 derby maçın sonucunu arka arkaya bildikten sonra bir anda meşhur olmuş lakin beşiktaş'ın tsyd kupasında farklı yeneceğini ileri sürdüğü bir tahmin sonrasında, hezimete uğramasıyla kayıplara karışmıştır.

    halen fotospor'da yazmaktadır.

    ukteyi veren: azazel1905
App Store'dan indirin Google Play'den alın