• 35
    nba'de offseason'ın miami heat'ten sonra en karlı takımı. fikstür açıklanmışken ve sık sık haberler gelirken sezon öncesi değerlendirmesini biraz erken de olsa yapmak istiyorum. öncelikle transfer döneminde yaptıkları görüşmelerden ve anlaşmalardan bahsedeyim.

    bulls 1 temmuz'da ilk önce dwyane wade ile görüşme yaptı. görüşmenin olumlu geçtiği söylendi. daha sonra boozer'la görüşme ayarladı. bosh ve lebron ile de görüştükten sonra lebron'un kararını beklemeye başladı. bulls ile iki kez görüşen wade'in miami'de kalmasının ardından yancılar lebron ve bosh da oraya gitti. bulls hemen ertesi gün boozer'ı 5 yıllığına 75-80 milyon dolara bağladı. daha sonraki günlerde korver ile 3 yıl 15 milyon dolarlık anlaşma yaptı. jj redick'e yaptığı 3 yıl/21 milyonluk teklif orlando tarafından eşitlenince yine eski bir utah jazz oyuncusu ronnie brewer ile 3 yılı 10 milyon dolar karşılığında anlaşma yaptı. arada ömer aşık'ın da bu sezon bulls forması giyeceği açıklandı. 1 numara yedeği için cj watson alındı. pota altında brad miller'ın houston'a gitmesinden sonra kurt thomas ile anlaşıldı. t-mac ile antrenman yapıldı fakat onun 6. adam rolünü kabul etmemesi üzerine gözden çıkarıldı ve yerine 12. adam olarak keith bogans geldi.

    kirk hinrich ve 2010 1. tur draft hakkı washington'a gönderilmişti. brad miller houston rockets'a gitti. acie law ve hakim warrick ile yeniden anlaşma yapılmadı.

    şimdi transferleri değerlendireceğim.

    carlos boozer: piyasadaki en iyi 3 power forward'den biriydi. chris bosh'ın ve amare stoudemire'ın maksimum kontrat almasının ardından bulls hemen onu iyi bir fiyata renklerine bağladı. bulls'un yıllardır en büyük problemi 4 numarada istikrarlı bir skorerinin olmayışıydı. buraya nba'in boyalı alanda en verimli üretim yapan uzunu gelince bu chicago bulls'u tek başına sınıf atlatan bir ekleme oldu. utah'ta mehmet okur ile olan birlikteliğinden sonra 5 numarada ona eşlik edecek olan oyuncunun harika bir savunmacı olan joakim noah olması da savunma zaaflarını kapamak için çok iyi olacak. boozer orta mesafe şutu, post oyunları ve ortalamanın üzerindeki pas yeteneğiyle bulls için harika bir transfer.

    kyle korver: bulls'un bir diğer eksiği de geçen sezon en kötü 3 sayı atan 2. takım olmasıydı. ben gordon'ın gidişinden sonra 3 sayı tehdidi takımda neredeyse sıfıra indi. sadece kirk hinrich'in gününde olmasına bakıyordu dış şutlar. geçen sezon nba rekoru olan %53 üç sayı yüzdesi olan bir oyuncuyu takıma katmak da bulls için ziyadesiyle karlı bir alışveriş oldu. hem 2 hem de 3 numarayı yedekleyecek harika bir altıncı adam kyle korver.

    ronnie brewer: bulls'un bir sonraki transferiydi ronnie brewer. yeni koç tom thibodeau ile iyi bir savunma takımı olacak bulls'a kirk hinrich kadar iyi bir savunmacı geldi. küçükken geçirdiği trafik kazasından kalan el sakatlığı nedeniyle şutu iyi olan bir oyuncu değil brewer. fakat hücum anlamında da fast breaklerde çok işe yarayaacağını utah'ı birkaç kez bile izlemiş olanlar bilirler. aynı zamanda rose'un geçen sene pek de iyi olmayan savunmasını telafi edeceğini biliyoruz.

    ömer aşık: türk taraftarların merakla izleyeceği genç oyuncu da noah'ı yedeklemek üzere illionis yolunu tuttu. kendisinden bu sene çok şey beklenmemesini söyleyebilirim. yine de oynayacağını tahmin ettiğim 15 dakikada 8 sayı 5 ribaunt 1 blok onun için hiç de fena olmayan istatistikler olacaktır. vücudunu ve hücumunu geliştirmesi gerekiyor. ve bir de serbest atışlarını tabii ki. hack-a-ömer taktiklerinin çıkmasını istemiyorsa.

    cj watson: skor potansiyeli olan bir yedek pg'nin sadece 2. tur draft hakkı karşılığında takıma katılması çok iyi oldu. rose'un zorlandığı dakikalarda işe yarayacaktır kariyerindeki iyi üç sayı yüzdesiyle.

    kurt thomas: tecrübe, sertlik ve akıl hocalığı. kendisinden isteyeceğimiz şeyleri sağlayacak.

    keith bogans: 12. adam için iyi bir takviye. garbage time'da oynayacaktır.

    koç tom thibodeau: bence en iyi transferlerden biri. tam bir işkolik, saatlerce geçen sezonun maçlarını izliyor, rose'un bütün antrenmanlarını bizzat takip edip onunla konuşuyor. inanılmaz bir savunma uzmanı, boston celtics savunmasını yaratan isim. çok umutluyum kendisinden.

    bulls'a off-season puanı: 9/10.

    takımdaki diğer oyuncuları ve sezondan beklentilerimi zamanım olunca başka bir entryde anlatacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın