• 11
    futbol nedir sizler için aga? nedir yani? 22 adamın 1 topun peşinden koştuğu, 1 hakemin yönetip seyircilerin izlediği bir spor. taraftar önünde oynanır filan. biz galatasaraylıyız. o yüzden galatasaray kazansın isteriz. o kadar, bitti. ötesi teferruat.

    bu mudur?

    elbette hayır, saçmalık. neye laf sokacağını şaşırdı insanlar. futbolu ne güzel yapar aga? neden seviyoruz bu oyunu? bunun tam bir cevabı yok, ama böyle şeylerin hiç mi etkisi yoktur? 10 numaralı futbolcu orta alanda topu alıp, 2 çalım 1 arapasla hem skoru değiştirip, hemde gözlerin pasını silen adam olsa. bunun neresi yanlış? 10 dediğimizde aklımıza hagi gelmesin mi? düşün ya bir, allasen, hayal et, hagi 42 numaralı formayı terletseydi, mükemmel olaya pürüz girmiş olmayacakmıydı? elbette hagi aynı oranda efsane olacaktıda, saçma değil mi sizcede? 42 lan?

    hiçbir haltı takmayalım di mi. forma numaralarını takmayalım. saha izlediğimiz oyunun niteliğini takmayalım. futbolcuların hal-tavırlarını takmayalım. teknik direktörün karakterini takmayalım. forma galatasaray olsun, birde o formayı giyenler kazansın. bu kadarı yetsin ha? gerisi lüzumsuz, gerisi romantizm, futbol laleliği vs vs vs...

    yok anam. kusura bakma, bunlar takılacak. hep ideallerde 1-11 arası numara giyen oyuncular olacak, güzel hareketler, sempatik oyuncular ekstra takdir görecek, takımın kazanırken güzel oynamasınada değer verenler olacak, hatta laleliği abartan benim gibi tipler güzel oyuna skordanda çok önem verecek. bu oyunun içi daha o kadar boşalmadı, yırtınsanda boşalmayacak.

    ergen öfkesiyle yanıp tutuşarak, kendi gibi düşünmeyenlere sektiren başlıklar açan yazarlardanda gına geldi. kim kaldırıyor bu oturma organlarını bu kadar, bilemiyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın