resim
Usain St. Leo Bolt
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.95
Uyruk:Jamaika
  • 112
    diamond league 2010'un stockholm ayağında bir kez daha tyson gay'e geçilmiştir. fakat yarış bütün televizyon yani endüstriyel kaygılar dolayısıyla ilk hatalı çıkışta atletleri diskalifiye edecek kadar küçülmesine rağmen start veren görevlinin hatası yüzünden iki kez başlatılamamıştır.

    usain bolt ne kadar rahat gözükse de muazzam bir konsanstrasyonla yarışır; her kısa mesafe koşucusu atletin yaptığı gibi. ve konsanstrasyon meselesi de inanılmaz yorucu bir iştir. atletler reaksiyon zamanlarını minimumda tutabilmek için en az start anında uyguladıkları patlayıcı güç kadar da mental bir kuvvet sarf ederler o kısacık an adına. ki bu da yarıştaki performansını büyük ölçüde belirleyen bir faktördür; reaksiyon zamanı ve buna binaen konsanstrasyonunuz.

    usain bolt'un da bu sebeplerle, iki kez verilen* hatalı startlar yüzünden konsanstrasyon problemi yaşadığını düşünebiliriz. zaten reaksiyon süresi asıl performansına kıyasla oldukça uzun; bir de konsanstrasyon kaybı söz konusu olunca tyson gay'e geçilmesi pek de imkansız değil.

    (bkz: kahrolsun endüstriyel spor)

    edit: ekleme ve imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın