• 90
    --- alıntı ---

    ilginç bir maç oldu, kesinlikle daha farklı bitebilirdi, ama skoru korumaya yönelik oynadı young boys ve ilk maçtaki ünlü fener balı, bu maçta etkisiz oluncu, turlayan taraf young boys oldu.

    kısa kısa..

    - çok önemli bir konuyla başlamak istiyorum. ne kadar basit bir şey futbol görüyor değil mi herkes? abidik gubidik işler yapmaya kalkmayınca, şansına kurban gitmediğin sürece istediğini alıyorsun. young boys'un kadrosuna bir bakın, değerine bakın, bir de fenerbahçe'nin. ama young boys takım oyununu tercih etti, tüm avrupa takımları böyle. mücadele ve basit oyun. sonuçları da alıyorlar genelde. mesela bugün fenerbahçe bireysel yeteneklerle bir şeyler yapmaya çalıştı, tutmayınca da olmadı tabii. sırf fenerbahçe için değil bu, tüm türk takımları için geçerli(galatasaray ve beşiktaş'ı hafiften ayırabiliriz, en azından basit futbol oynamaya çalışılıyor. çaba var.) fantezi yapmaya gerek yok, basit oynamak önemli olan..

    - nasıl gökhan ünal oynar da semih oynamaz, ilginç. hatta bana gökhan ünal mı güiza mı deseniz, düşünmeden güiza derim size. bir de, gökhan ünal ıslıklandıktan sonra neden dia çıktı da gökhan kaldı anlamadım. zaten iyi değildi gökhan. dia demişken, bomboş..

    - fenerbahçe 1-0 olsun, hatta 1-1 olsun bizim olsun mantığıyla çıktı sahaya. hatta bir kaç senedir bu mantıkla ilerliyorlar. anlamsız.

    - gökhan gönül, fenerbahçe'deki tek isimdi.

    - volkan, ilk golde hatalıydı. kapatması gereken köşe bomboştu. gol demişken, yine zenci.

    - bu fenerbahçe şampiyonlar ligi'ne katılsaydı, çok çekerdi. fenerbahçe'nin elenmesiyle bursa, şampiyonlar ligi'nde ülkemizi temsil edecek tek takım. neler yapacaklar merak etmekteyim.

    - young boys golden sonra da bir çok pozisyona girdi ama biraz tecrübe eksikliğiyle, biraz da yanlış tercihlerle farkı arttıramadı. halbuki çok rahat gol bulabilecek konumdaydı. bir de 70'den sonra defansa ağırlık vermesi gereksizdi. rakip kalmış 10 kişi, zaten tek kale oynuyorsun, saldır, at 2'yi, 3'ü rahatla. bir gol yedin mi, kalakalırdın öyle.

    - fener'e karşı oynayan tüm takımlar, saldırmalı. hele hele de lugano yoksa, tüm takım saldır. iki baskı görünce heyecanlanıveriyor fenerbahçe. volkan, bilica, selçuk gibi oyuncular zaten her an hata yapmaya müsait.

    - daum'dan sonra herkes aykut hoca ile çok farklı olacak diyordu, hatta bekir: "barcelona gibi oynamak istiyoruz" diye demeç vermişti. hazırlık maçları gösteriyordu aslında her şeyi ama kimse önemsemedi hazırlık maçı diye, bir de galatasaray galibiyeti geldi. kimse galatasaray'ın fenerbahçe'ye karşı tek kale oynadığından bahsetmedi mesela. fener'in işi yaş. aykut da daum'un devamı olacak o kadar.

    - 73. dakikada bir pozisyon vardı ki fenerbahçe kalesinde, halı saha maçlarının son dakikaları gibi sanki. tam 1 dakika 4'e 4 kaldı fenerbahçe savunması. young boyslular geldi yardıma, fenerbahçeli futbolcular gelmedi.

    - yönetim istifa sesleri, kısa bir aradan sonra yeniden kadıköy'de.

    - ikinci yarıda, young boys kalecisi, gökhan ünal'ın sakatlığından sonra topu dışarı attı. tv 5 sn başka bir yeri gösterdi ardından, bir baktım top fenerbahçe'de. kalecinin de pozisyondan sonra tepksi oldu. sanırım fenerbahçeli futbolcular topu rakibe vermek yerine hücum yapmayı seçti. veya hemen verdiler, sonra young boyslular kaptırdı, bilemeyeceğim.

    - 3 resmi maç, 3 kırmızı kart. çok merak ediyorum türkiye ligi'nde nasıl olacak bu istatistik.

    - alex'i çıkarmak büyük bir hata. hem bireysel yeteneklerden gol bekliyorsun, hem alex'i çıkartıyorsun selçuk'u alıyorsun, bir ilginç nokta daha.

    - son olarak, degan'ı galatasaray yönetimi neden düşünmez ki? bonservisi de pahalı değil, degan'ın arkasındaki oyuncu da olabilir. sağ bekteki sıkıntıyı giderir, sadece sabri ile tüm dallar yürümez. hem yabancı sınırı da 10 kişi.

    not: fenerbahçe'nin maçlarıyla ilgili kolay kolay böylesine uzun yazı yazmam ama, yazasım geldi. söylenecek şey çokmuş.

    --- alıntı ---

    http://jaimelesport.blogspot.com/...lar-young-boysa.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın