• 7
    galatasaray'ın yanlış tercihler yaptığı maçlardır.

    arsenal’in kendi stadında düzenlediği emirates cup’ı bir kısmını izleyince neden galatasaray’ın bu tür kaliteli hazırlık maçları yapmadığı sorusu geldi aklıma. kaç senedir birkaç istisna haricinde çoğunuğu 3.-4. lig takımlarıyla hazırlık maçları yapılıyor. izleyen de oynayanda yeterince ciddiye almıyor, zira herhangi bir ölçü değil. sezonda oynayacağın en kolay maç bile bunlardan daha zor olacak. bunun yanında iyi oyuncular beraber oynatılmıyor ve takımın birbirine alışması için sezonun başı bekleniyor ki oldukça anlamsız. bu yıl fenerbahçe ile bir maç yapıldı, onun bir faydası olmuştur elbet gereksiz gerginliğe yol açtığını bir kenara bırakırsak. ancak onun da devamlı olmayacağını anladık.

    arsenal gibi ajax da kendi stadında her yıl başında bir turnuva düzenliyor. hatta bu işin esas kurucusu onlar. galatasaray 2003 yılında katılmıştı amsterdam turnuvasına bir kez. keşke bu tür turnuvalara sürekli davet edilse diyoruz ama pratikte o kadar kolay değil tabi. çünkü sezonu kaç yıldır erken açmak zorunda kalıyoruz ve böyle davetler alma ihtimalimiz dahi yok oluyor.

    hazır önümüzdeki yıl yeni stada geçilecekken keşke biz de bu turnuvanın bir benzerini başlatsak. en büyük kulüpler olmasa da avrupa’nın başaltı takımları davet edilebilir. sezonu erken açmak gereken durumlarda da yine kendisimiz gibi erken eleme oynamak durumda kalan takımlar tercih edilebilir ki 3 tane takım bulmak zor olmasa gerek. bu maçların özelliği iyi takımlarla kendi stadında yapılması olduğundan yeterli sayıda seyirci çekmek problem olmayacaktır. sezona sahte değil gerçek bir hazırlık olması da cabası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın