resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 23995
    kendisi özelinde tüm takımın bu sezon yaşadığı bir probleme değinmek istiyorum çünkü bu sorunu düzeltebilecek tek kişi kendisi.

    şampiyonlar ligi deplasman performansımız bu sezon iç sahanın tam aksine rezaletti. bunu osimhen’de dile getirmişti juventus deplasmanından sonra. rakip 10 kişi kalmasına rağmen biz 10 kişiymişiz gibi oynadık ve osimhen o maç takımdakilerden, hücum yapmayışımızdan rahatsız olmuştu.

    mesela bodo ile deplasmanda oynasak muhtemelen yenilirdik. keza evimizde yenildik ama usg deplasmanıda bizim için sıkıntı olurdu. rahat geçebildiğimiz tek deplasman ajax deplasmanı oldu.

    evet deplasman zor anlıyorum. her deplasman maçını kazamayız fakat oyun olarak rezalettik. takım rakip kaleye gitmekte zorlanır halde oluyor deplasmanlarda. bunun yanı sıra oldukça fazla gol pozisyonu veriyoruz. yani ne hücum edebiliyoruz ne savunma yapabiliyoruz. liverpool deplasmanı uğurcan olmasa tarihi farka gidebilecek bir skor alacaktık.

    bu sorunun bence başlıca nedenlerinden biri orta saha ikilimiz. lemina ve torreira ikilisi ile deplasmanlarda ne hücum yapabiliyoruz ne savunma. lemina stoperlerin arasına girip hücumda eksik bırakırken, torreira defansif olarak sıkıntı yaşatıyor ve çoğu maçta kayboluyor. ekstra olarak driplinglede top taşıyamadığı için orta sahayı geçmek uzun toplara kalıyor. atılan uzun topların çoğu rakipte kalıyor çünkü osimhen hepsinde fake deniyor. takım deplasman maçlarında sanki 2’ye bölünmüş gibi devasa bir boşlukta ve aşırı kopuk oynuyor.

    okan hoca umarım bu yaz bu problemin üzerine gider ve önümüzdeki sezon için çözüm bulur. bir taraftar olarak bu sezon iç saha maçlarından ne kadar keyif aldıysam deplasman maçlarında o kadar keyifsiz maçlar izledim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın