• 65
    uzun uğraşlardan sonra gizemini çözmüş bulunmaktayım.

    hazır mısın?

    sahaya giren, penaltı atmaya çalışan çocuğun kimliğini bulmaya başladım işe. videoyu aldım ve csifacescan programına yükledim. 12 noktadan yüzün karekteristik özelliklerini alan programıma karşılaştırması için galatasaray da oynamış futbolcular veri tabanını sundum.
    beklediğim gibi kesin bir sonuç alamadım. %60bir sonuçla arda turan ismi çıktı karşıma. sonucun kesin olmamasını sağlayan %40lık bölüm çocuğun kafa yapısından dolayı çıktı. arda turan ın kafasından oldukça küçükmüş. hemen ardından anatomi kitaplarını araştırdım. kafanın kaç yaşa kadar büyüdüğünü. sonuç tatmin ediciydi 20 yaşına kadar kafa büyüyormuş. yani %40 lık yanılma payını da bir şekilde çözmüş oldum. bir sonuç daha vardı ki o ürkütücüydü program %25 gibi bir ihtimalle carrusca ya benzetti çocuğu. "yo olamaz böyle bir şey" dedim etik kuralların dışına çıkarak hemen sildim bu veriyi.
    sonuç olarak çocuğumuz %80 lere varan bir ihtimalle arda turan

    gelelim pişt diyen adama.
    elimdeki veriler kısıtlı olduğu için işimin çok zor olduğunu anlamıştım. sadece bacak görüntülerinden yola çıkarak sonuca ulaşmaya karar verdim. galatasaray ın yıl yıl kadro fotoğraflarını ve o yıllardaki istiklal marşı törenlerindeki fotoğrafları programa karşılaştırması için yükledim. kısa şorttan yola çıkarakta yılı 1990 dan öncesi olarak sınırladım. tahmin edeceğiniz üzere çok fazla sonuç çıktı. yalnız prekazi ismini önplana çıkardı program yardımcı olur diye monaco maçında attığı golü getirdi ekrana. "aslansın lan program" dedim devam ettim.
    pişt sesini analiz edeyim uygun bir veritabanında araştırayım dedim ama yemedi.
    neyse çok bilimsel analizlere dayanmasada galatasaray tarihindeki yeri bakımından metin oktay ismi önplana çıkmıştı günün sonunda.

    sonuç kısmına gelirsek video nun gizemi yokmuş. gizem içerecek bir şey yokmuş yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın