resim
Manuel Ugarte Ribeiro
Takım:Manchester United
Mevki:Ön Libero
Yaş:24
Boy:1.82
Uyruk:Uruguay
  • 78
    alex ferguson döneminden önce bile bir manchester united fanı olan ender insanlardan biriyimdir. bu rezalet dönemlerinde bile saçma bir şekilde açar kırmızı şeytanların maçını sinir ola ola izlerim.
    bu yüzden bu başlık altında biraz ezbere yorumlar döndüğünü düşünüyorum.
    manu ferguson döneminden sonra sayısız kötü transfer yaptı; sayısız da iyi transferi kendi kötü yönetilmeleriyle harcadı, kariyerinden ettiği futbolcular oldu.
    ugarte'nin de çok fazla maçını izlemiş olarak açık ara 1. kategoriye adını yazdırdığını görmek için 3-4 maçını izlemeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum. adamın o kadar renksiz bir futbolu var ki bazen insanı futboldan soğutuyor. orta saha oyuncusundan bazen basit oynamasını beklersiniz ama ugarte o kadar basit oynar ki izlerken uykunuz gelir, sıkılırsınız bazen futboldan soğursunuz. adam önü boş olsa bile top sürmez, "oğlum yürü bomboş önün koş azıcık işte" yok en yakında ki adama pas ver geç. üst üste 15 maçını izleyin belki 1-2 tane kilit pas denemesi falan görürsünüz. arada sırada uzun pas atar o da sadece kanatta bomboş bek varsa ona olur genelde bazen o bomboş uzun pası da tutturamaz saç baş yoldurur. çok garanti basit pas alışverişiyle oynasa bile pas hatası da yapar pozisyon yedirtir. mesela çok iyi fiziği olmasına rağmen rakip peşinden de koşmaz rakip ona yakınsa vücut koyar topu alır, "ya ben iyi vücut koyuyorum şu adamın peşinden koşayım topu alayım demez:)". zaten adamın yotube videolarını açın orda bile sıkılırsınız 5-6 dakikalık videoların yüze 90'ı yan pas falandır.
    anlıyorum insanlar böyle isimli transferleri seviyor ama ugarte'nin gelebileceği maliyetlerdeki transferi bence galatasaray için hiç hoş olmaz.

    edit ekleme:
    ayrıca herkes genelde psg'de geçirdiği dünyanın en iyi ortasahalarının ve defans oyuncularının arasında yaptığı tackle istatistiğinden bahseder ama başka bir veri yoktur. bu veri de çok ugarte gerçeğini yansıtan bir performans değildir ki psg de farkında olduğu için manu ya bırakırken çok da zorlamamış hatta talih kuşu konmuş gibi düşünmüştür. manu için de genelde türk takımlarının yaptığı gibi bir panik transferi olmuştur çünkü o bölge manu'nun senelerdir kanayan yarası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın