• 3
    ercan taner'in son yazısında değindiği konu. yazısı şöyle:

    ---alıntı---

    futbol ve uyuşturucu
    uyuşturucu ve güç arttırıcı amfetamin maddeleri birçok spor dalı gibi futbol denilen en güzel oyunun başına iyice bela oldu.

    topu orta sahada kaptı, karşısısındaki rakip oyuncu ona cırcır böceği gibi gözüküyordu.. driplingle sağ kanada inmek istedi. saha ona ufacık geliyordu, hatta kalbinin sesi ‘güm güm' diye kulaklarını tırmalamaya başlamıştı artık ama önemli değildi. gol pozisyonuna girmek üzereydi birden elektrikler kesildi, sırtüstü yere düşerken dünya adlı gezegende son gördüğü renk mavi gökyüzüydü. sonra karanlık. bir yıldız daha kaydı. ona birkaç hap vermişlerdi. bir şey olmaz dediler. 5 hafta olmadı. sonra... artık yok.

    bu anlattıklarım çok kısa bir hayal ürünü hikaye. bir de gerçek var; adı hiçbir zaman açıklanmayan bir italyan futbolcusunun akıl hastanesinde tedavi görürken doktorlara anlattıkları...

    ‘o kadar çok ilaç alıyordum ki sahada her şeyi pire gibi görmeye başladım. evde ise yatak odasında karımın poposunu futbol topu gibi görüp ona vole atmamak için kendimi zor tuttum. bunun yerine evde şiddet çok arttı. onu her fırsatta rakip oyuncu gibi görüp tokatlıyordum'

    uyuşturucu ve güç arttırıcı amfetamin maddeleri birçok spor dalı gibi futbol denilen en güzel oyunun başına iyice bela oldu. peki fifa ne yapıyor? futbol ve doping arasındaki son ilişki fifa'nın dünya doping ajansı'nın (wada) kurallarını kabul edeceğiyle ilgili 2005 yılındaki haberdi. fakat fifa bir türlü wada ile entegre olamadı. fifa'nın her şeyi bilen ya da bildiğini zanneden başkanı blatter, nihayet wada'yla anlaşma yolunda ılımlı mesajlar vermişti. fakat devamı gelmedi. fifa'nın kokain, doping içeren her türlü ilaca karşı verdiği 6 aylık standart cezalar artık ömür boyu hak mahrumiyetine çevrilebilecek. en azından saha içindeki ani ölümler belki biraz azalabilir. ama iki kurum arasındaki anlaşmazlığın tam olarak çözüldüğünü net olarak söyleyemeyiz. fifa başkanı son bombasını şöyle patlattı: ‘suçlu sporcuya hemen iki yıl ceza veremezsiniz. cezanın süresi ihlalin şiddetine göre belirlenmeli' vay, vay, vay! adam sahada giderse ne olacak?

    evet bu büyük problem bir türlü tamamlanamıyor. çünkü ortada fifa'nın kendini her kurumun üstünde görmesi bağları koparıyor. kokainin kara pençesine en son berkant göktan düştü... berkant 1860 münih formasıyla çok iyi bir dönem geçirirken yapılan testlerde kokain kullandığı ortaya çıktı ve şu anda futbolla işi bitti. iyi ki sahada bir şey olmadı.

    rumen adrian mutu... chelsea forması giyerken kokain kullandı. çok ağır cezaya çarptırıldı, büyük para cezası ödedi. şu an futbola devam ediyor ve fiorentina formasıyla başarılı maçlar çıkartıyor. bu örnekler çoğaltılabilir..

    wada'ya göre ise liste çok kabarık..çok şüpheli var..yakında bu olağan şüphelileri medyada görebiliriz...şimdilik bu kadar.

    herkese iyi yıllar...

    ---alıntı---

    kaynak: http://www.ntvspor.net/Pages/30959.asp

App Store'dan indirin Google Play'den alın