resim
Juan Pablo Pino Puello
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.75
Uyruk:Kolombiya
  • 91
    hiç uğraşmayalım arkadaş, dominic iorfa deyip kapatalım. transferin tutup tutmayacağının garantisi yok ki. hiç ummadığın bir adam takımın vazgeçilmezi olabilir. inamoto ile aynı gün imza atan mehmet topal valencia gibi bir kulübe buradan transfer olabilir. kendi milli takımında coşan adrian knup nal toplayabilir. transfer böyle bir şey. guiza'ya 14 milyon euro verirsin ama tutmayabilir. adam belki başka bir ligde başka bir kulüpte yine o gollerini atabilir. transferin garantisi yoktur. önemli olan futbolcunun özellikleri itibariyle ne vaadettiğidir.

    case in point: pino bir kanat oyuncusunun özelliklerine sahip mi? hızlı mı? çabuk hızlanabiliyor mu? iyi orta atabiliyor mu? ayağına hakim mi? gerekirse skora katkıda bulunabilecek ölçüde bitirici mi? bitirici koşu adı verilen koşuları yapabiliyor mu? yaratıcı mı? kuvvetli mi? seri mi? takım oyuncusu mu? maça konsantrasyonu iyi mi? vs. sorulara genelde olumlu yanıt alınabiliyorsa transfer edilebilir. ama bu transferin ille de iyi olacağının bir garantisi yoktur. öyle olsaydı, jo için o kadar parayı manchester city sayar mıydı? ya da kader keita için lyon aldığı paranın yarısına elden çıkarır mıydı?

    aldık hadi iyi diye bir şey yoktur. sneijder ya da robben real'e uymaz ama inter'e ve bayern'e gidebilir. insanın söz konusu olduğu yerde tek doğru/iyi/güzel yoktur, koşullara göre yere göre zamana göre iyiler vardır sadece. insan potansiyelinde bir cevherdir kendi başına ama cevher oluşu arazlarla girdiği olumlu ilişki neticesinde görünür olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın