Dünya Kupası Final Maçı
20:30 Soccer City Stadium
0 - 1
Uzatmalar Sonucu
  • 87
    ----------alıntı-------------

    hollanda : 0 ispanya : 1 || modern zamanın futbol tanrıları

    başlık belki çok iddialı oldu ama kabul etmeliyiz ki ortada koskoca bir ispanya gerçeği var. onlar ne isterse o... bitmek bilmeyen enerjileriyle rakibi boğuyorlar sonrasında ise öldürücü ofans hattıyla son noktayı koyuyorlar. bu futbolun temelinde johan cruyff , frank rijkaard gibi total futbolu bilen ve ispanyol futboluna damga vurmuş isimler var desem , siz ne derdiniz ? evet , işin temelinde bu abilerimiz var. 1974'lerdeki hollanda'yı biliyorsanız dediklerime hak vereceğinize inanıyorum. o kadar eskiye de gitmeye gerek yok. mantık olarak total futbolu biliyorsanız sorun yok.

    bugün her iki takımda o meşhur "total futbol"u biliyor ve uyguluyordu. bir tarafta bu işin isim babası ve dünya futbolundaki ilk uygulayıcısı hollanda , diğer tarafta ise işi ustalarından öğrenmiş . sindirmiş ve harika uygulayan ispanya. ama ortada ufak bir fark vardı . o da kadro kalitesi... fakat gene de bu fark final maçında , abartıldığı kadar ön plana çıkmadı.

    her ne kadar hollanda var gücüyle dirense de , zaman ispanya zamanıydı... euro 2008'in şampiyonları , 2010 dünya kupasınında sahibi oldu. uzatma dakikalarında iniesta'nın attığı gol , ülkesine tarihinin ilk dünya kupası şampiyonluğunu getirdi.

    hollanda , beklenenin aksine orta saha üstünlüğünü ispanya'ya bırakmadı. abartısız her oyuncusu rakibe baskı yaptı ve böylece ispanya'nın oyununu bozdular. ama bir sorun vardı . o da ; ispanyanın da kendileri gibi oynaması. her iki takımda baskılı oyunu tercih ettiğinde dolayı maçta çok sayıda kart çıktı. bol sarılı ve sert bir maç izledik.

    maç her ne kadar orta saha mücadelesi şeklinde geçse de , iki takımda maçta çok net pozisyonlar yakaladı ama kaleciler oldukça formdaydı.

    dakika 62'de hollanda robben ile gole çok yaklaştı ama casillas gole izin vermedi. sneijder'in harika ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan robben , casillas'a takıldı.

    bu sefer golü kaçıran taraf ispanya. 70. dakikada jesus navas'ın ortasında , mathijsen'in hatasında yapılması gereken tek şey , topu boş kaleye yuvarlamaktı fakat david villa zor olanı yaptı ve top mathijsen'e de çarparak kornere gitti.

    2 takımda adeta sırayla gol kaçırıyordu. sıra bu sefer hollandadaydı. 80. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan robben , gene casillas'a takıldı. casillas neden kendisine"dünya'nın en iyi kalecilerinden biri" denildiğini bu gece açık açık gösterdi bizlere.

    maçın normal süresi 0-0 sona erdi. uzatma dakikalarında ise kaçan goller bitmek bilmiyordu. gol kaçırma sırası ispanyadaydı. 95. dakikada iniesta'nın harika pasında kaleciyle karşı karşıya kalan fabregas , stekelenburg'u geçemedi.

    maç boyunca bol bol çıkan sarı kartlar , uzatmalarda kırmızı karta dönüştü ve oyundan atılan isim , heitinga oldu. iniesta'yı ceza sahası yayı üstünde indiren heitinga , 2.sarı karttan , kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı .

    dakikalar 116'yı gösterirken , ispanya'ya şampiyonluğu getiren gol geldi. navas'ın harika pasında topla buluşan iniesta , sağ çaprazdan sert bir vuruş yaparak , takımına kupayı getiren golü attı.

    bir dünya kupası da böyle sonra erdi... 1974 ve 1978'den sonra 2010'da da finalde kaybeden taraf hollanda oldu. sanırım bu güzel ülkenin şampiyonluğunu kolay kolay göremeyeceğiz . total futbol falan filan ama olmuyor arkadaş :) . tebrikler ispanya ... bir zamanların fırtınalar estiren brezilyasının yerini ispanya aldı ve sanırım uzunca bir süre de bu fırtına dinmeyecek...

    ----------alıntı------------

    http://akilpiyadeleri.blogspot.com/...ey-afrika-final.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın