• 35
    nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

    ziya paşanın vecizesinden hareketle, bundan sonra sözlükte takınacağım tavırla ilgili birtakım açıklamalarda bulunacağım. açıklamamı okumayıp, "bu niye böyle yapıyor kafama koyayım, kim lan bu?" diyenler umrumda olmayacak. şu anda da çok umrumda oldukları söylenemez.

    değerli galatasaray sözlük üyeleri, son dönemlerde sözlükteki rahatsızlık verici durum bilmem sizin de dikkatinizi çekti mi? ben, şu son bir kaç haftadır sözlüğü okurken sinirden kızarıyorum. kafasının içindeki beynin ne işe yaradığını bilmeyen, düşünmekten aciz yaşam formlarının yaptıkları yorumlar ziyadesiyle akıl sınırlarını zorluyor. ben keyfine düşkün elit yazar olarak, sinirlerimi yıpratamayacak kadar bencilim. sinirlerimi yıpratmaya çalışana da izin vermem, bu böyle biline.*

    haldun üstünel'in istifasıyla başlayıp, dün keita'nın satılmasıyla devam eden süreçte; kimi sözlük yazarları yönetime ziyadesiyle saldırma fırsatı buldu. geçen yıl yapılan transferler neticesinde, aslan yönetim dedikleri adamlara, dün itibariyle allah belalarını versin bedduaları savurdular. ego masturbasyonunun ötesine geçemeyen bu davranışlar, benim gibi elit bir insanı sinirlendirdi. iki gün sonra yapılacak olası bir transfer sonrası, yönetimi yine övgüye boğacak olanlara karşı cephe aldığımı belirtmek isterim. siz benim sinirlerimi zıplatıyorsanız, ben de sizinle dilediğim gibi eğlenirim arkadaşım.

    bilmenizi isterim ki, bugünden itibaren sözlüğü her zamankinden daha ciddi bir takibe alıyorum. birkaç gündür "allah belalarını versin" dedikleri adamları transfer sonrası göğe çıkaracak sözlük yazarlarını nick altlarında bir bir ifşa edeceğim. kendilerinin çelişkilerini sözlüğe aktaracağım. elime ne mi geçecek? hiçbir şey geçmeyecek hondurasa koyim, maksat yeşillik olsun. eğleneceğim kendi çapımda. sinirlerime tecavüz edenlerle eğleneceğim, kendimce oyalanacağım.

    iki gün sonraki transferlerde yönetimi övgüye boğacağını düşünenler, eğer isterlerse yazdıkları entryleri silebilirler. sizi bilmem ama, dönek damgası yemek bana koyar açıkçası. ziya paşa'nın sözünü bir kez daha vurgulayayım;

    nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.* nush ve tekdir safhasını geçenler için kötek geliyor. kötekle uslanmayanlar için de şöyle bir uyarlamamız mevcut;

    nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir, kötekle yola gelmeyenin hakkı makinalı tüfektir. makinalı tüfek safhasına erişenlerle nkfvas birebir ilgilenecektir diye tahmin ediyorum.

    bu entryyi sonuna kadar okuyan yazarlarımızın yukarıda yazan beyanları üzerlerine alınmamalarını rica eder** kamuoyuna saygılarımı sunarım.

    ederlezi avela
    galatasaray sözlük yazarı*
App Store'dan indirin Google Play'den alın