resim
Abdul Kader Keita
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:42
Boy:1.84
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1368
    ilk bakışta böyle bir oyuncunun gönderilmesi için iki ana neden çarpıyor gözüme.

    1. neden: gayet iyi bir teklif gelmesi.

    şimdi gerçekten çok iyi bir teklif gelmiş olsaydı, keita gibi bana göre 2009-2010 sezonunun en iyi futbolcusu olan birisi bile gönderilebilirdi evet. ama açıklanan tutar, keita'yı aldığımız parayla aşağı yukarı aynı. yani transfer ancak kendini amorti ediyor. ben geçen seneki keita'nın en az 10 milyon € ederinin olduğunu düşünüyorum. ha söylendiği gibi, lyon'a olan borçlarımızı al sadd kulübü ödeyecekse, o zaman bir nebze daha rahatlarım. ama şu durumda 8 milyon € için, türkiye'deki faal sağ kanatlar içinde en iyi olanını gönderiyorsak, burada bir durup düşünmek lazım.

    not: keita'ya bu yaştan sonra kimsenin 10 milyon € vermeyeceğini düşünenler, aynı yaştaki elano'ya inter'in 16 milyon € verebileceğine inananlarla aynı kişilerse, hiç polemiğe girmesinler benle.

    2.neden: saha içi disiplinsizliğinin galatasaray'a yakıştırılamaması.

    işte bunu anlamam ben. isteniyor ki galatasaray hep dürüst insanlardan oluşsun. isteniyor ki oyuncu kendini bilerek yere atmasın (bkz: arif erdem), isteniyor ki hakemle olur olmaz münakaşalara girmesin (bkz: hasan şaş), isteniyor ki kendisine vuran oyuncuya tekme atmasın, hakemin üzerine yürümesin (bkz: gheorghe hagi). ancak bu tarz oyunculardan kurtulabilrse galatasaray gerçek galatasaray olur, kupalar ancak böyle kazanılır.

    elbette yaptığı hiçbir hareketi tasvip etmiyorum keita'nın. elbette bu tarz davranışları keşke olmasa diyorum ben de. ama oynanan oyun futbolsa ve bu oyunda kurallar olduğu kadar, bir takım futbol gerçekleri de varsa; bu hareketlerden uzak duranlar olduğu kadar, bu hareketleri amaç edinmiş olanlar da olacaktır. sanıyorum sırf bu tarz bir nedenden ötürü kendini yere atan bir ronaldo'yu, eliyle gol atan bir messi'yi ve hatta eliyle attığı golle takımını dünya kupası'na taşıyan bir henry'i bile takımında görmek istemez bu taraftar.

    o zaman size serdar özkan'lar yakışır, kusura bakmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın