aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Harold Kewell
Görev:Teknik Direktör
Takım:Yokohama F. M.
Yaş:45
Uyruk:Avustralya
  • 2300
    taraftarın sevdiği futbolcuya ne kadar yüksek düzeyde anlayış ve sabır gösterebileceğinin kanıtı olan futbolcu(muz)

    futbolu istatistik ile yorumlayan birisi asla olmadım. bu futbolcuları kendimce değerlendirirken de böyle. harry kewell belki de hagiden beri bu taraftarın böylesine sevdiği ilk ve tek isim. (lincolnü de çok sevdik, ama onu biraz sevmeye zorladık kendimizi, sanki daha çok seversek daha iyi olacakmış gibi). onu sevdiren tüm sahayı çalımlarla geçmesi, her maç gol veya goller atması, takımını uçurması değildi. elbette ki takıma katkısı oynadığı dönemlerde üst düzeyde oluyor, ama kewell sevgisinin sebebi başka galatasaray taraftarı için.

    tanıdığım tüm galatasaraylılar kewell'ın evlerine gelmesini, yatıya kalmasını, birlikte içmeye, nargileye gitmesini, futbolu bıraktıktan sonra türkiyeye yerleşmesini istiyor. genelde futbolcular kendilerine duyulan sevgiye alkış ve yumruk şov ile karşılık verirken, harry kewell galatasaray taraftarını ne kadar çok sevdiğini bir çok yönü ile göstermiş ve bu sevginin tek taraflı olmadığını göstermiştir.

    bu kadar hikayeyi hem içimde kaldığı için, hem de fikrime zemin hazırlasın diye yazdım. harry kewell bu takımda kalmalı. ama garanti para ile sözleşme imzalanması onun tüm güzel yönlerine rağmen, sahaya emek koyan, 30'un üzerinde maça çıkan, sakat sakat oynayan oyunculara yapılan bir haksızlık olur gibi geliyor bana.

    kewell'ın keyfinden oynamamazlık yapmadığını biliyorum. ama malesef sürekli sakatlanma riski taşıyan, eskiden gelen sakatlıklarının sürekli nüksetme riski bulunan bir oyuncuya garanti para vermek son derece riskli bir davranış olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın