• 1
    ben kendimi bildim bileli bu böyledir. genelde arkadaş ortamında futbol üzerine hasbihal ederken konu taraftarlara gelince bu söylem vuku bulur. medyada da genelinde böyle bir kanı vardır. spor sayfaları fenerbahce ye daha çok yer verir ve ilk sayfalar genelde fenerbahce ye ayrılır.

    halbuki bugüne kadar hangi ankete gözüm çarpsa sonuç hep galatasaray diyor. buna anket şirketleri başta olmak üzere, haber ve gazete siteleri, taraftar siteleri, forumlar vs. hemen hemen hepsi dahil. son 5-6 yıldır sadece galatasaray birinci takım.

    bunda fenerbahce taraftarlarının 'fenerbahce cumhuriyeti nüfus: 25 milyon' gibi ütopik çıkışlarının da etkisi olduğunu düşünüyorum. velev ki 25 milyon fenerbahce taraftarı var. galatasaray taraftarı daha çok olduğuna göre -anket sonuçları-
    28 veya 29 milyon da onu say. kabaca 60 milyona yakın fenerbahce ve galatasaray taraftarı oldu. 70 milyonluk ülkede geriye diğer takım taraftarları ki buna bjk de dahil takım tutmayanlar vs kalıyor. hesap nerden baksan tutmuyor.

    uzun lafın kısası herkesin tutkusu kendinedir. ben galatasarayı seviyorsam başkalarının da onu sevmesi ya da sevmemesi beni ilgilendirmez. bu sadece genele yayılmış bir yanılgıya isyandır o kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın