• 22
    ----alıntı----

    robbie fowler
    liverpool'un ezeli rekabette komşusu everton'ı yendiği maçta. liverpool'un haşarı çocuklarından robbie fowler, saha kenarı çizgilerini kokain olarak algılıyor. 1999'daki o olay teknik direktör gerard houllier tarafından takım arkadaşı rigobert song'la birlikte meşhur kamerun sevinci "çim yeme" kutlamasına benzetildi. ancak fowler kendisini kokain kullanmakla suçlayan everton taraftarına mesaj gönderdi. sonuçta fowler men cezası alırken, liverpool'da golcüsüne 60 bin pound para cezası verdi.

    craig bellamy
    liverpool'dayken takım arkadaşı john arne riise'ye golf sopasıyla saldırdığı iddia edilen craig bellamy, 2007 şampiyonlar ligi maçında barcelona karşısında sevincini olaya atıfta bulunarak gösterdi. bellamy ve riise kulüp tarafından iki hafta paraları ödenmeyerek cezalandırıldı, galli bellamy'ye ise "golf sopalı deli" lakabı takıldı.

    peter crouch
    2006 yazında peter crouch, gol sevincini robo-kop dansıyla kutlayınca pop kültürünün efsanesi oldu. ingiltere'nin macaristan'ı yendiği maçta ilk robot dansını yapan crouch bunları defalarca tekrarladı. danslı sevinçleriyle anılmaya başlandı.

    paolo di canio
    irkçı söylemleriyle bilinen paolo di canio, lazio formasıyla 2005'te juventus'a attığı gol sonrası bu faşist selamı verdi. italya futbol federasyonu golcü oyuncuyu 10 bin euro para cezasına çarptırdı. di canio "bir faşist ırkçı değildir. hep böyle sevinirim, çünkü bu bana halkıma ait olduğum duygusunu verir" şeklinde savundu. mussolini'nin imzasını koluna dövme yaptıran di canio, avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki aşırı sağcılar tarafından el üstünde tutuluyor.

    paul gascoigne
    gazza (sevmeyenler guzzle der ve "sarhoş" anlamına gelir) kimseden sorumlu değildir, ancak unutulmaz sevinçlerden ikisine imza atan isimdir. birisi euro 1996'da hala kült olan "dişçi koltuğudur", diğeri ise irlanda'nın protestan tarikatı "orange order" flütü çalışıdır. 1998'de celtic'le oynanan maçta gol sevincini muhafazakar politikacılarla dalga geçmek için orange order flütü çalış taklidiyle kutlayan gascoigne, daha sonra irlanda kurtuluş örgütü (ira)'nın ölüm tehditlerine maruz kalmıştı.

    finidi george
    amerika 94'ün en ilginç sevinçlerinden biri nijeryalı golcü finidi george çiş yapan köpek taklidiydi. daha sonra bebeto aynı turnuvada yeni doğan çocuğu için "bebek sallama" sevinci yaparak ilginç sevinçler arasına girmeyi başardı. liverpool'un eski futbolcularından luis garcia'nın "başparmağını" manchester united'lı carlos tevez'in ise "emzik" emmesi bu alandaki klasiklere girmeyi başardı.

    edmilson ferreira
    brezilya ekibi atletico mineiro'nun golcüsü ferreira, komşu kentin takımı "tavşanlar" lakaplı america belo horizonte'ye attığı golden sonra şortundan çıkarttığı "havucu" yiyerek ilginç bir görüntü oluşturdu. edmilson bir oyuncu tarafından tartaklanırken, diğer futbolcu tarafından düşürüldü ve düşüren futbolcu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

    ----alıntı----

    kaynak : milliyet.com

App Store'dan indirin Google Play'den alın