resim
Mario René Junior Lemina
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:31
Boy:1.84
Uyruk:Gabon
  • 2516
    2 yabancı 1 türk alarak kapamamız gereken transfer sezonunun kritik hamlesi bence lemina. yalnız 6 milyon euro bonservis falan vermesinler. o fiyatta çok fazla direteceklerini de sanmıyorum.
    gelirse çok katkı verebileceğini düşünüyorum ama gelmesini isteme sebebim başka. herkesin pozisyonlarının belli olduğu ve birinin diğerinin yedeği olduğu kadrolardan çok bizim takım gibi çok yönlü bir sürü oyuncusu olan maç maç yapılan planlara yanıt verebilen oyunculardan kurulu dar rotasyonlu takımlar bence daha başarılı oluyor.
    herkesin malumu on birimizin yanında berkan, demirbay, sallai, bats, nelson kalırsa nelson, jelert ve metehan'a sahibiz. yedeklerimizden berkan ve sallai hariç yedekten gelip etkili olabilen pek olmuyor. bats birkaç tane maç aldı bunu unutmadım elbette ama şu anda oyun anlamında konuşuyorum. lemina gelirse yedek olur demiyorum elbette ama özellikle üçlü oynarsak bir çok pozisyonu rahatlatabilecek bir değer olacaktır ve önemli oyuncularımızın dakikalarından da çok fazla çalmayacak bir sürü yer bulunabilir kendisine. gelecek olan hücum oyuncusu da aynı şekilde olmalı. hem ss, hem kanatlarda hatta forvet arkasında oynayabilecek fundamental'e sahip bir oyuncu olmalı. bence artık futbol pozisyonlar düşünülerek tasarlanmıyor.
    fatih hoca lemina-sara ikilisi ile oynarken lemina hücumda kendisini sağ stopere atıp seri'nin regista görevini rahat yapabilmesi için gereken pas istasyonu olabiliyordu. şu anki takımında da bunu defalarca yaptı. oynadığı mevkinin ön libero olarak görüldüğü maçların çoğunda aslında stoper gibi hatta eskilerin tabiriyle libero gibi oynadı. bir libero oyun zekası, görüşü ve tekniğini gücüyle birleştirebilen diğer herkesten daha biricik bir pozisyondu. fatih terim bir liberoydu mesela. liberolar genelde defansın tam göbeğinde oynarlarken lemina bunu sağ stoper veya sağ bek pozisyonlarında bile yapabiliyor. üstelik ona orta sahada 2 pivottan biri olma görevini verirsek bunu çok rahatlıkla yapabilir. tam olarak tutucu bir orta saha denemeyebilir belki ama torreira'dan çok daha tutucu olduğu kesin. üçlü orta saha oynayabileceği gibi sara ile veya torreira ile tandem şeklinde de oynayabilir. transfer edilirse cuk diye bir ses çıkacağını düşünüyorum.
    soru işaretleri belli elbette. bizde çok sakatlanırdı ama kariyerinin devamında artık maç kaçırmayan bir sporcu oldu. bir de bonservis 6 milyon euro olmamalı. bu 2 konu da layıkıyla çözülürse alacağı maaşın yüksek olacak olması belki göz ardı edilebilir. çünkü lemina en az 2 oyuncu gücünde etki edecektir takıma.
    takımda kim oynamasa can sıkacağından hepsini oynatmanın en mantıklı yolu üçlü ve lemina tarzı bir futbolcu. bir de benim bildiğim kadarıyla lemina baya bildiğin florya'nın suyundan içmiş gerçek bir galatasaraylı olmuştu. o günün şartları uygun olmadığı için takımda kalamamıştı. kalmak da istiyordu diye hatırlıyorum. lemina'yı almaktan daha iyisi lemina'nın gençliğini bulup getirmektir elbette ama gençken de şimdiki kadar zeki miydi bunu bilmek de zor ve oyunun önemli bir kısmı zekasıyla alakalı. kaan ayhan ve lemina kadar zeki iki futbolcusu aynı kadroda bulunan çok fazla takım olduğunu düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın

Güvenlik hatası! (Ref)