resim
Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:40
Boy:1.75
Uyruk:Portekiz
  • 180
    biraz bekledim hakkında yazmak için.
    öncelikle iyi oyuncudur. kötü oyuncu demek ayıptır.
    transferi ile birlikte, sessiz sakin beşiktaş taraftarı bir anda yaratığa dönüşmüştür. hakaret olarak söylemiyorum, arkadaşlarımdan biliyorum, efendi efendi adamlar, lig bitti, biz oynayacağız siz izleyeceksiniz, havasına girdiler.
    sakin olun.
    sevilen tabir ile, "kumaşı iyi" ancak 27 yaşına gelmiş, 24 yaşından beri doğru düzgün maça çıkmamış. son 3 sezonda 20 küsür maça çıkmış. bir de gol atmış.
    beşiktaş'ı reddettikten 10 gün sonra kuzu kuzu imzaya geliyorsa, bu bence beşiktaş yönetiminin müthiş çabasından ziyade, qua'nın gidecek başka takım bulamamasıdır. wikipedia'da, inter bu oyuncudan kurtulmak için çok uğraştı ama alıcı bulamadı gibi bir şey yazıyordu transferden önce hala yazıyor mu bilmiyorum.
    medyaya göre, beşiktaş tarihini değiştirebilecek oyuncu. böyle bir potansiyele sahip adama avrupadan neden hiç alıcı çıkmadı?
    sonunda iyi adam tabii. yeri gelecek tek başına maç aldıracak. iyi de oynasın istiyorum, azıcık izleyelim severim böyle şeyleri ama 3 sorum var.
    1) ikna etmek için neler verildi/vaad edildi. stadda imza şov falan. adam kendini tanrı olarak görecek neredeyse, buna diğer oyuncuların tavrı ne olacak?
    2) qua, avrupa vitrininde ve anadolu deplasmanlarında aynı özveriyle oynayacak mı? bakın nasıl çalım atabiliyorum diye gösterirken, "çıkarken top kaptırmak" hastalığını mı getirecek?
    3) olur da ligin başında kötü bir performans gösterirse, avrupa'da başarısız olursa, taraftar destek çıkacak mı, yoksa tonla para verdik oyna lan diye sinirlenecek mi, qua taraftar tepkisi alırsa efendi efendi çabalamayı sürdürecek mi?

    bu sorulara gönül rahatlığı ile cevap verilebiliyorsa ne mutlu. yoksa, önce sakin olmakta fayda var.
    hayırlı olsun.
    ekleme: net bir tanım girme ihtiyacı hissettim. iyi oyuncudur. inşallah fayda sağlar. ancak kendisine çok ağır roller biçilmektedir. bunların altından kalkamazsa durduk yerde yazık olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın