Türkiye Süper Lig 27.Hafta Maçı
16:00 İnönü Stadyumu
0 - 0
  • 3
    öncelikle captano'ya saygılar. bu allahın belası sezonda (bkz: 1979 1980 sezonu) lige coşkun özarı ile başladık. ilk 5 maçta takım hiç galibiyet alamayınca alel acele takımın başına turgay şeren getirilmişti. (yeri gelmişken bu coşkun özarı'nın 1970 1971 sezonunda da teknik direktörlük deneyimi acaip bir istatistiğe tekabul eder. 1970 1971 sezonunda da ilk 5 maç sonrasında teknik direktörlüğü bırakmak zorunda kalmış ve yerine brian birch getirilmişti) bu maça kadar turgay şeren teknik direktörlüğümüzü yapmaktaydı. düşme hattındaydık. iki puanlı sistemdi. bu maç sonrasında turgay şeren teknik direktörlükten istifa ettirilip brian birch ikinci defa getirildi.

    bu ikinci gelişinde takımın başında sahaya çıkamıyordu ama hafta arası takımı çalıştırıp hafta sonu şeref tribününden tamer kaptan'a (bu adam da ilginç bir adamdır bir ara sözlüğe yazmak lazım) taktik veriyordu.

    gelir gelmez birch farkı ortaya çıkmıştı. hemen o hafta o zamanlar kafaya oynayan bursaspor'u 3-0 gibi bir skorla yenmiş ve en net galibiyetimizi almıştık. daha sonraki sezon başarısız oldu ama bu gelişmede birch'ün hiç kusuru yoktu.

    kimse hatırlamaz ama brian birch bizde üç yıl üst üste şampiyon olduktan sonra dördüncü senede de teknik direktörümüzdü. o dördüncü senede de başarısız olmamızda zerrece günahı yoktu. o dördüncü sene ali sami yen stadyumundan sürüldüğümüz ve kahredici 14 yıl şampiyonluk beklediğimiz sürecin başlangıcı olan senedir. herkes unuttu bu allahın cezası sürgünü. sürgün, hakem oyunları ve her türlü orospuluk 14 yıl şampiyon olamamamıza mal oldu. neyse sözlük imdada yetişti de zizonkovac bu sürgünle ilgili tarihe notlar düşebilmekte bu sayede. şimdi şampiyonluk sayılarımız bile eşitlendi bokluderenin kurbağaları ile. kıçlarına yaktıkları kınanın izi bile kalmamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın