• 13
    uyutan maç.

    görece zevkli geçen güney afrika – meksika maçından sonra günün ikinci maçı olan uruguay – fransa maçını beklemeye başlamıştık. fransa’nın hazırlık maçlarındaki kötü oyunuyla da beraber maçta gol sesi çıkacağını ve eşitliğin bozulacağını pek sanmıyordum. fransa maça sürpriz bir şekilde diaby ile başladı malouda yerine ve arsenal’i tutan benim de sevindiğim bir gelişmeydi bu. diaby maç boyunca da çok iyi oynadı ayrıca benim görüşüme göre.
    fransa maçın başında kanatlardan ortalarla baskılı başladı fakat bu ortalar bir sonuç getirmedi. uruguay ilerideki adamlarıyla iyi top yapabileceğini gösterdi. zaten forvet ikilisi bu sezon avrupa ligi’ni neredeyse tek başına kaldırmış forlan ve sezon boyunca toplam 50 gol atmış olan suarez olan bir takımdan aksi de beklenemezdi. suarez demişken bu turnuva onun kariyerini belirleyecek en önemli nokta olacak. eğer kendini gösterebilirse ve hollanda ligi dışında da gol atabilirse büyük kulüpler onu transfer etmek için yarışacaktır diye tahmin ediyorum.

    maç başındaki kısa süreli temponun ardından tahmin edilen seyrini aldı oyun ve kısır, zevksiz, pozisyonsuz bir maç haline geldi. tabi maçtan 2 gün sonra bu yazıyı yazıyorken ve sıkıcılığından dolayı ilk yarının bazı kısımlarında toplam 5 dakika uyuyakalmışken maç hakkında yazacak çok fazla şey olmuyor elbette.

    fransa 4-3-3 dizilişiyle oynasa bile ne beklerken ne de açık forvetlerinden gerekli katkıyı alabildi maç boyunca. domenech zamanındaki her zamanki oyunuyla bir türlü açmayı başaramadı rakip defansı, artık zidane da olmadığına göre bu fransa’dan bir şeyler beklemek hata olur. uruguay ise iyi savunma yaptığını gösterdi, ilerideki forvetleriyle bence 2. tur görebilir.

    dikkat çekenler:

    fernando muslera: lazio gibi bir takımın kalesini hak ettiğini gösterdi.
    diego forlan: maç boyunca ileride bir şeyler yapmak için çabaladı durdu, birkaç pozisyonda olumlu hareketler yaptı, bence takımının en iyi oyuncularından biriydi.
    abou diaby: bence maçın tartışmasız yıldızıydı. hem savunma anlamında, hem de hücum anlamında çok iyi işler yaptı. fiziğinin yanında tekniği de çok iyi, bu turnuvanın yıldızını daha da parlatacağı oyunculardan biri olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın