• 34
    adam yiyen orta saha ekolünü üçlü paket halinde sunan ekip. genelde o dönemki orta sahanın teknik yükünün hagi tarafından karşılandığı, bu arkadaşların sadece ağır işçilik yaptığı gibi yanlış anlatılar vardır. özellikle de o dönemi görememiş ya da ucundan yakalamış galatasaraylılar tarafından.

    oysa suat kaya kariyerine forvet olarak başlamıştır. okan buruk ve emre belözoğlu futbol sahnesine ilk isimlerini duyurduklarında gelecek vaad eden 10 numara ayarında futbolculardı. birinci fatih terim döneminin alamet-i farikası olan bıkmadan usanmadan topa göre dalgalanma olayında hagi'yi dinlendirecek kadar efor verirlerdi. bu arada suat bazen gidip gol kovalardı, okan usta işi ara toplar atardı. emre zaten henüz türkiye'deki ikinci dönemindeki profile evrilmediği için hagi'nin çırağı hatta halefi olarak anılacak işler yapmaya devam ederdi.

    barcelona'nın ezelden beri oynadığı, tiki taka ile bir dönem avrupa futbolunda dominant dizilim olan 4-3-3'ün türkiye'de batılı anlamdaki ilk denemelerini yapmak da bu ekibin sayesinde mümkün olmuştur. birden çok mevkiye yetecek kadar atletizm, teknik ve oyun görüşüne sahip olmaları sebebiyle her ne kadar kağıt üzerinde 4-4-2 gibi bir görünüş olsa da önde arif ve hagi'nin kanatlarda değişerek oynadığı, en uçta da hakan şükür tipi forvet ile tamamlanan bir üçlü hücum hattı olurdu. bu arkadaşlar da, hatırı sayılır bek katkısı ile orta sahayı çekip çevirirlerdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın