• 22
    son 4-5 yıldır çok değişik şeyler yaşayan kulüp.

    2020: şili futbolunun en başarılı kulübü, play-out maçını kazanarak kümede kalabildi.

    2021: (bkz: #3268267) kümede kaldıktan sonraki sezon ligin bitimine 7 hafta kala ezeli rakibini geriden gelip 90+5'te yendiler ve 6 hafta kala 5 puan farka ulaşmışlardı. şampiyonluğuna kesin gözüyle bakıyordum. covid 19'a yakalanan topçularından dolayı maçlarının ertelenmesini istemişler ancak kabul edilmeyince 30+ eksikle kalan maçların çoğuna çıkmışlardı. u-19 takımıyla çıktıkları maçları kaybedince şampiyonluğu ezeli rakibine kaptırdılar. şili kupası teselli ikramiyesi.

    2022: 2 senelik acı verici sezonlardan sonra gelen şampiyonluk. sudamericana'da son 16.

    2023: ezeli rakiplerinin zirveden uzak kaldığı sene şampiyonluk yarışına ortak olsa da fırsatları tepip ligi 2.bitirdiler.

    2024: boca juniors'u libertadores finaline taşıyan jorge almiron'un takıma gelmesi. libertadores elemeleri oynanırken kadro yetersizliğinden 2 eleme maçı arasındaki maçlara u-19 takımla çıkıp sürekli mağlubiyetler. ligin başında ezeli rakibi universidad de chile'nin 10+ puan gerisine düşme. takım oturunca yine saçma sapan puanların dağıtılması. libertadores'te gruptan çıktıktan sonra son 16'yı geçip river ile eşleşme. bu eleme maçları için lig maçlarının ertelenmesi. efsane libertadores sezonu çeyrek finalde sona erdikten sonra ligin bitimine kısa süre kala ellerinde 4 maç olması. tüm eksik maçları kazansalar dahi ezeli rakiplerinin 1 puan gerisinde olacak olmaları derken en son universidad de chile 1 maç kaybedince 3 maç eksikleriyle 7 puan geride senaryosu ile karşılaşmaları. ipleri kendi elimize aldık demişken eksik maçlarının liglere verilen milli araya konulması. ideal 11'inin 5-6 oyuncusunu milli takımlara yollayıp bu maçlara çıkması ve bu arada şili milli takımından sakatlığını bahane ederek takıma dönen oyuncusunun federasyon tarafından lig maçında oynama olasılığının önüne geçilip ceza verilmesi. dün gece itibariyle son kalan eksik maçlarını kazanıp ligin bitimine 3 hafta kala ezeli rakiplerinin 2 puan önüne geçtiler.

    son 9 maçını kazanıp lig tarihlerindeki arka arkaya 8 galibiyet rekorunu kırdılar. son 13 maçta ezeli rakibin sahasında 0-0'la döndüğü maç haricindeki 12 maçı kazandılar. 12 maçın 10 tanesi 1-0 ya da 2-1 ile tek farklı galibiyetler. diğer 2 galibiyet de 2-0.

    universidad de chile takımı şili kupasında finale çıktı. colo colo ise daha çeyrek final maçının rövanşını oynayacak. ilk maçı 3-0 kaybettikleri turu geçerlerse 2 tane de yarı final maçı var.

    son yaşanan milli ara krizinden sonra takımda arturo vidal önderliğinde ciddi bir kenetlenme mevcut. umarım sene sonunda en iyi takım olarak hak ettikleri şampiyonluğu kazanırlar. bu hafta sonu 2 ezeli rakibi birbiriyle oynuyor. oradan iyi sonuç çıkarsa şampiyonluk yakın meşaleleri yakın.

    sabah sabah ne alaka bu takım hakkında bu kadar uzun entry diyenler olabilir.
    fm serilerinde galatasaray ile birlikte her seride alıp oynadığım tek takım diyeyim siz anlayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın